Бања Лука: Извјештај о раду ТОБЛ нема подршку, али кога брига

Туристичка организација града Бања Лука (ТОБЛ) ради без усвојеног извјештаја за 2012. годину, и Програма рада за 2013. годину. Извјештај о раду ТОБЛ-а није добио потребну већину гласова одборника на седмој сједници Скупштине града Бања Лука, а на јучерашњем наставку сједнице предлагач је повукао са Дневног реда Програм рада и финасијски план ТОБЛ-а за 2013. […]

уторак, мај 14, 2013 / 09:18

Туристичка организација града Бања Лука (ТОБЛ) ради без усвојеног извјештаја за 2012. годину, и Програма рада за 2013. годину.

Извјештај о раду ТОБЛ-а није добио потребну већину гласова одборника на седмој сједници Скупштине града Бања Лука, а на јучерашњем наставку сједнице предлагач је повукао са Дневног реда Програм рада и финасијски план ТОБЛ-а за 2013. годину.

ТОБЛ је у 2012. из Буџета града Бања Лука потрошила 692.973,28 КМ, а уз то им је омогућено да издају рекламне паное и остваре приход од 185.428,00 КМ, што није приход који се, било директно, било индиректно може повезати са радом ТОБЛ-а.

Градоначелник града Бања Лука је 16.04.2013. године за вршиоца дужности директора ТОБЛ-а именовао досадашњег директора Остоју Барашина, прије сједнице Скупштине која је заказана 25.04.2013.године на чијем Дневном реду су били Извјештај за прошлу и Програм рада за ову годину.

Исход гласања на Скупштини, изгледа никога не обавезује

– Сматрам да извршна власт у граду Бања Лука треба хитно да објасни јавности ову ситуацију и зашто исход гласања на Скупштини, као и мишљење одборника које су грађани бирали на локалним изборима не обавезују извршну власт? – каже Александар Золак, одборник у Скупштини града.

Гаврановић каже да су сви под лупом

Сви директори јавних установа и институција у граду Бањој Луци налазе се под лупом и сви су, на неки начин, у фази реизбора.

Рекао је то градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић током засједања Скупштине града на коме се расправљало о извјештајима о раду градских установа и институција.

"Тамо гдје утврдимо да има проблема у функционисању и личне одговорности људи није проблем да и смјењујемо људе", рекао је Гаврановић и додао да претпоставља да и има оних који ће остати јер успјешно раде свој посао.

"Не треба правити проблем тамо гдје га нема. Персонална питања треба рјешавати тамо гдје су људи направили неке проблеме и гдје више нису у стању да својим капацитетом носе ствари даље напријед. Зато ћемо то питање посебно разматрати", рекао је Гаврановић.

Говорећи о раду градских установа и институција, Гаврановић је рекао да увијек може боље, али и да је чињеница да су све институције у граду функционисале и у тешком времену.

"Бројне установе, посебно у комуналном сектору, извршавају своје функције на задовољавајући начин", истакао је Гаврановић.

Одборници су јуче разматрали и већином гласова усвојили и извјештај о раду градоначелника и Aдминистративне службе за прошлу годину.

Гаврановић је изјавио да је 2012. година била тешка и непредвидива због чега и више пута морао урадити ребаланс буџета да би се избалансирали приходи и расходи.

"Буџетски приходи су у паду, али смо предузели све мјере да не стварамо нови дефицит, а да нађемо најбољи модел за санацију дефицита из протекле године", рекао је Гаврановић и додао да ће о томе бити ријечи на идућој сједници када се буде разматрао извјештај о извршењу буџета и приједлог мјера за покриће дефицита из протекле године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *