Бања Лука и Сарајево: Подвлачење црте под новинарску годину

Организација „Медија манифест“ саопштила је поводом Међународног дана слободе медија – 3. маја, да су политичке подјеле у БиХ и економска криза главни узроци лоше ситуације у области медија, а посебан проблем представљају пад професионалних стандарда, недостатак објективности и баланса у извјештавању. Овим поводом ће сутра у Бањој Луци и Сарајеву бити одржане конференције за […]

понедељак, мај 2, 2011 / 12:53

Организација „Медија манифест“ саопштила је поводом Међународног дана слободе медија – 3. маја, да су политичке подјеле у БиХ и економска криза главни узроци лоше ситуације у области медија, а посебан проблем представљају пад професионалних стандарда, недостатак објективности и баланса у извјештавању.

Овим поводом ће сутра у Бањој Луци и Сарајеву бити одржане конференције за новинаре на којима ће бити ријеч о томе како је изгледала протекла година за медије у БиХ, положају новинара и запослених у медијима, те како грађани виде медије и медијске слободе.

У Сарајеву ће говорити директор “Медиjа центра“ Боро Контић, генерални секретар Удружења "Бх новинари" Борка Рудић, те извршни директор Вијећа за штампу Љиљана Зуровац, а у Бањој Луци предсједник Удружења "Бх новинари" Милкица Милојевић, политички аналитичар Тања Топић, као новинар АТВ-а и предсједник Клуба новинара Бања Лука Синиша Вукелић.

Почетак конференције у Сарајеву заказан је за 11.00 часова у локалу "Кордоба" у ББИ центру, а у Бањој Луци за 12.00 часова у Хотелу "Босна". 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *