Бања Лука добила Јадран – Нафтагас

БЕОГРАД – Нафтна индустрија Србије и руски „Њефтегазинкор“ основали су у Бањој Луци Друштво с ограниченом одговорношћу за истраживање и производњу нафте у Републици Српској – „Јадран-Нафтагас“. Основне дјелатности предузећа биће истраживање и производња нафте и гаса, а сродне вађење сирове нафте, вађење природног гаса, услужне дјелатности у вађењу нафте и гаса, осим истраживачких радова, […]

уторак, јануар 4, 2011 / 08:08

БЕОГРАД – Нафтна индустрија Србије и руски „Њефтегазинкор“ основали су у Бањој Луци Друштво с ограниченом одговорношћу за истраживање и производњу нафте у Републици Српској – „Јадран-Нафтагас“.

Основне дјелатности предузећа биће истраживање и производња нафте и гаса, а сродне вађење сирове нафте, вађење природног гаса, услужне дјелатности у вађењу нафте и гаса, осим истраживачких радова, испитивање терена бушењем и сондирањем.

Основни капитал ДОО "Јадран-Нафтагас" износи 2.000 КМ, при чему је оснивачки улог НИС-а 1.320 КМ, односно 66 одсто, а "Њефтегазинкора" 680 КМ, односно 34 одсто.

Основан је и огранак НИС-а у Руској Федерацији, у граду Нојабрск, аутономни округ Јамало-Ненецки, чија ће основна дјелатност бити заштита и заступање интереса НИС-а у односима са органима државне власти Руске Федерације, града Нојабрска и округа, затим са предузећима, организацијама, установама… наводи се у саопштењу на сајту Београдске берзе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *