Бања Ковиљача: Петиција о азилантима

Грађани Бање Ковиљаче покренули петицију у којој траже да се ријеши питање све већег броја азиланата у њиховом мјесту. У Центру за азиланте у Бањи Ковиљачи налази се око стотину азиланата, док у приватном смјештају борави још око 150 потражилаца азила из азијских и афричких земаља. Грађани Бање Ковиљаче се жале на неконтролисано кретање азиланата […]

субота, јун 11, 2011 / 17:36

Грађани Бање Ковиљаче покренули петицију у којој траже да се ријеши питање све већег броја азиланата у њиховом мјесту.

У Центру за азиланте у Бањи Ковиљачи налази се око стотину азиланата, док у приватном смјештају борави још око 150 потражилаца азила из азијских и афричких земаља.

Грађани Бање Ковиљаче се жале на неконтролисано кретање азиланата у великим групама и њихово повремено понашање на ивици екцеса, преносе београдски медији.

У петицији, осим боравка азиланата на непријављеним адресама и њихово неконтролисано кретање у великим групама, грађани се жале на могуће угрожавање безбједности женске популације Бање Ковиљаче.

Правни заступник азиланата Радош Ђуровић тврди да они не представљају опасност и да до сада није било кривичних поступака против тражилаца азила нити кривичних дјела.

Директор Центра за прихват азиланата Роберт Летмајстер сматра да су грађани Бање Ковиљаче безбједни и тврди да су помијешане улоге жртве и напасника.

Влада Србије ће током јуна отворити још један центар у Боговађи код Лајковца гдје ће бити мјеста за 150 потражилаца азила, чиме ће Центар у Бањи Ковиљачи, као и број азиланата у приватном смјештају бити значајно смањен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *