Бандић господари Загребом, у Сплиту побједа СДП за 615 гласова

Милан Бандић и Војско Оберснел су нови/стари градоначелници Загреба и Ријеке. Према досадашњим резултатима у Загребу је Бандић освојио 60,65 посто гласова, док је Остојић скупио 35,8 посто гласова, у другом кругу локалних избора. Министар Рајко Остојић признао је изборни пораз и честитао старом и актуелном градоначелнику Милану Бандићу на побједи. СДП-овац Иво Балдасар побиједио […]

недеља, јун 2, 2013 / 22:00

Милан Бандић и Војско Оберснел су нови/стари градоначелници Загреба и Ријеке. Према досадашњим резултатима у Загребу је Бандић освојио 60,65 посто гласова, док је Остојић скупио 35,8 посто гласова, у другом кругу локалних избора.

Министар Рајко Остојић признао је изборни пораз и честитао старом и актуелном градоначелнику Милану Бандићу на побједи.

СДП-овац Иво Балдасар побиједио је у Сплиту са само 615 гласова разлике ХДЗ-овог кандидата Вјекослава Иванишевића! Наиме, Иванишевић је добио 33.365, а Иванишевић 32.750 гласова.

Ивица Вркић вјеројатни је побједник избора у Осијеку и нови градоначелник највећег града источне Хрватске.

Након више од 60% бирачких мјеста Вркић има 52,8, а његов противкандидат актулани градоначелник Крешимир Бубало (ХДССБ) 45 посто гласова.

Према 94,20 посто обрађених бирачких мјеста у Задру, Божидар Калмета (ХДЗ, ХСП АС, ХСУ, А – ХСС, ХЧСП) добио је 57,08 посто те ће сљедеће четири године, успркос бројним корупцијским аферама уз које се вежу његово име, провести као задарски градоначелник.

Његов опонент Иво Билић (СДП, ХНС, ДСУ, ХСЛС, Зелени) добио је 40,31 посто. На изборе је у том јадранском граду изашло 36,26 посто бирача. Калмета ће напустити мјесто саборског заступника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *