Б92: Волимо причати о Босни, мада појма о њој немамо

Некада Сорошева, а данас грчка ТВ, промијенила је лого и студио за вијести, али информативном програму им и даље није за вјеровати. До сада смо били навикли да не знају како се зове земља на западној граници Србије, па су нас готово убиједили да не живимо у (Дејтонској) Босни и Хереговини, већ само Босни. О […]

понедељак, април 25, 2011 / 19:53

Некада Сорошева, а данас грчка ТВ, промијенила је лого и студио за вијести, али информативном програму им и даље није за вјеровати.

До сада смо били навикли да не знају како се зове земља на западној граници Србије, па су нас готово убиједили да не живимо у (Дејтонској) Босни и Хереговини, већ само Босни.

О тој истој Босни направили су прилог поводом састанка у Карађорђеву, у коме су направили лапсус. Споменули су да се Додикова странка зове СДС. Ни пола јада да та СДС није поменута као странка која се једина негативно огласила поводом тог састанка, који је оцијенила као наставак Истамбулске декларације, политике Хариса Силајџића, а потом и турске политике неоосманизма.

Било је више него непријатно гледати у наставку гостовање магистра правних наука Владимира Тодорића, једног од миљенијих аналитичара Б92, како тумачи да такво саопштење није могло отићи у јавност без Додиковог сазнања, али му није јасно шта ту онда чини Радмановић.

И како онда вјеровати човјеку да неоосманизам и не постоји, а ако постоји, онда то не треба гледати онако историјски, кроз ширење граница Турске. Ваљда кроз Шерезаду?

Више се не поставља ни питање политичке агенде или отвореног навијања које ова медијска кућа испољава када су у питању ове или оне идеолошке или политичке опције – у питању је сама стручност.

Б92 се овим дилетантским непознавањем прилика у Републици Српској и Дејтонској БиХ, квалификовала у најужи ред оних који треба да шуте и уче када су те ствари у питању; а не да спинују јавно мнење и гурају се у ешелоне мериторних да разликују добро и зло на том подручју.

За почетак, ако хоћете информације о политичкој стварности у РС, знате да адреса није Б92.нет.0 КОМЕНТАРА

 1. Још мало па дјеца у Србији неће ни знати да постоји Република Српска а вјерујте ми да сам такве људе већ упознао и нисам могао вјеровати да ме озбиљно то питају „А гдје се налази та Бања Лука, како изгледа РС“!:-o

 2. Ово је само још један у низу примјера, како је ова телевизија једно велико зло. Код нас све телевизије полако почињу да личне на ову. Не знам шта АТВ-у треба да се нешто поноси својим везама са њима.

  Не само да су ови са Б92 издајице него су и незналице!

 3. Србин, 26.04.2011. 11:35:06
  Pa mislim da je jasno vec svima ko je dosao na vlast u Srbiji.Slicne stvari nisu uopste slucajnost.
  Trebace nam dosta strpljenja dok se okupatori konacno ne sruse.

 4. Тако ми се гади тај Б92 да то није могуће ни описати. То су обични среброљубци и они ће радити за било кога ко им плати. Више воле паре него било шта друго. Продаће и рођену мајку, а камо ли Србију.

  Нема ту никаквих убјеђења – обичне медијске проститутке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *