Аутопревозници блокирали магистрални пут Соколац – Власеница

Чланови Удружења аутопревозника “Шуматранс“ из Хан Пијеска данас су блокирали магистрални пут Соколац – Власеница, тражећи да се преиспита одлука Јавног предузећа “Шуме Српске“ о укидању централног стоваришта Шумског газдинства “Височник“, јавља извјештач Срне. Пут је код овог стоваришта на Хан Пијеску блокирало укупно 36 великих камиона и шест путничких возила радника Јединице сјече и […]

петак, март 18, 2011 / 14:14

Чланови Удружења аутопревозника “Шуматранс“ из Хан Пијеска данас су блокирали магистрални пут Соколац – Власеница, тражећи да се преиспита одлука Јавног предузећа “Шуме Српске“ о укидању централног стоваришта Шумског газдинства “Височник“, јавља извјештач Срне.

Пут је код овог стоваришта на Хан Пијеску блокирало укупно 36 великих камиона и шест путничких возила радника Јединице сјече и извоз Шумског газдинства "Височник".

Блокада је почела у 9.00 часова и трајаће до 10.00, а током овог сата само службе хитне моћи ће да прођу.

Протестни скуп, који је најављен МУП-у, обезбјеђује полиција.

Предсједник Удружењааутопревозника Раде Мумовић рекао је Срни да ће блокаде магистралног пута од понедељка, 22. марта, бити дуже, уколико до тада не буде повучена ова одлука.

 

Према његовим ријечима, сви чланови удружења укидањем централног стоваришта Мекоте остали би без посла, као и око 70 сјекача и других радника.

 

Мумовић је истакао да је спор настао, јер дрвопрерађивачи са подручја општине захтијевају да облу грађу товаре у шуми на лагеру, а не на стоваришту као остали купци.

 

Он је напоменуо да је просјечна цијена довоза обле грађе око девет КМ од међустоваришта до главног централног стоваришта Мекоте. На овом стоваришту у прошлој години продато је око 55 000 метара кубних обловине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *