Аустријанци снимају филм о сарајевском атентату

Аустријски редитељ Андреас Прохаска добио је средства из Фонда за подстицај филма града Беча за снимање филма о атентату на Франца Фердинанда и његову супругу у Сарајеву. Филм жанра трилер, за који је сценарио написао Мартин Амброш, је прича из угла истражног судије Леа Пфефера, који покушава да расветли позадину атентата. У главним улогама филма […]

четвртак, јун 13, 2013 / 12:13

Аустријски редитељ Андреас Прохаска добио је средства из Фонда за подстицај филма града Беча за снимање филма о атентату на Франца Фердинанда и његову супругу у Сарајеву.

Филм жанра трилер, за који је сценарио написао Мартин Амброш, је прича из угла истражног судије Леа Пфефера, који покушава да расветли позадину атентата.

У главним улогама филма “Сарајево” појавиће се Флориан Тајхтмајстер и Јирген Наурер.

Како је најављено филм би требало да буде завршен идуће године, а добиће дотације у висини од 200.000 евра.

Домаћа продукција у Српској: Снимаће се филм о Гаврилу Принципу

Из фонда за подстицај филма средства су одобрана за још један телевизијски пројекат који је посвећен историјској теми, Бечком конгресу који идуће године обележава 200-ту годишњицу одржавања.

Ради се о документарцу “Метресе Бечког конгреса”, у којем се приказује овај историјски догађај из угла три жене, које су важиле за утицајне у тадашњем високом друштву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *