Арканов убица ухапшен у Јужноафричкој Републици

Добросав Гаврић, осуђен за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, ухапшен је у Јужноафричкој Републици и појавиће се на суду следећег мјесеца због оптужби за посједовање наркотика, пише данас локални дневни лист „Њу ејџ“. Лист наводи да је Гаврићев идентитет откривен током полицијске истраге убиства једног човека из Кејп Тауна повезаног са организованим криминалом у марту ове […]

среда, децембар 14, 2011 / 23:32

Добросав Гаврић, осуђен за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, ухапшен је у Јужноафричкој Републици и појавиће се на суду следећег мјесеца због оптужби за посједовање наркотика, пише данас локални дневни лист „Њу ејџ“.

Лист наводи да је Гаврићев идентитет откривен током полицијске истраге убиства једног човека из Кејп Тауна повезаног са организованим криминалом у марту ове године.

Полиција је након пуцњаве у којој је Гаврић повријеђен зауставила његов аутомобил.

Да у његовом џепу тада није пронађен кокаин, његов идентитет не би био откривен, пише "Њу ејџ", додајући да је Гаврић оптужен за посједовање наркотика, преноси Ројтерс.

Гаврићеви отисци су послати Интерполу на провјеру, а лист наводи да се сада очекује да ће Србија затражити његово изручење ради издржавања затворске казне.

Гаврић је осуђен 2006. године на 35 година затвора због убиства Аркана 15. јануара 2000. године, а његови саучесници Милан Ђуричић и Драган Николић Гаги осуђени су на по 30 година.

Поред Аркана, у "Интерконтиненталу" убијени су и његови пријатељи Миленко Мандић Манда и Драган Гарић Гаро, бивши радник савезног МУП-а.

Гаврић и Ђуричић нису се појавили на изрицању пресуде у Окружном суду у Београду, јер су побјегли из Србије, а за њима је расписана међународна потерница.

На суђењу су порекли кривицу, тврдећи да су се случајно затекли на мјесту злочина.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *