Апотекарство у Дубици: Тражити партнера

Скупштина општина Козарска Дубица одлучила је да буде расписан јавни позив за проналажење стратешког партнера за преузимање пословање Јавне апотекарске установе „Свети Лука“, чије је пословање негативно оцијењено у извјештају независне ревизорке куће. Будући стратешки партнер обавезан је да на одређени период преузме пословање и обавезе те апотекарске установе, уз задржавање постојећег броја запослених, док […]

среда, новембар 9, 2011 / 17:11

Скупштина општина Козарска Дубица одлучила је да буде расписан јавни позив за проналажење стратешког партнера за преузимање пословање Јавне апотекарске установе „Свети Лука“, чије је пословање негативно оцијењено у извјештају независне ревизорке куће.

Будући стратешки партнер обавезан је да на одређени период преузме пословање и обавезе те апотекарске установе, уз задржавање постојећег броја запослених, док ће продајни објекти апотеке остати у власништву општине.

Прије усвајања ових закључака, СО је размотрила извјештај о раду апотеке од почетка године до краја септембра, који је поднио вршилац дужности директора Горан Мирић, као и негативан извјештаја независне ревизорске куће "БЛ ревизор" Бањалука у којем је приказано дуговање те установе од 1.065.000 КМ.

"Након што смо у два наврата формирали комисију за утврђивање стања у апотекарској установи `Свети Лука` и сагледавање ревизорског извјештаја, који је нажалост негативан, увидјели смо чињенице које су до тада биле скривене од извршне власти општине. Због низа крупних неправилности у протеклих неколико године доведена је у питање законитост пословања апотеке", рекао је одборницима начелник општине Нино Јауз.

Он је нагласио да је, као начелник општине која је оснивач Јавне апотекарске установе "Свети Лука", одговоран да предузме кораке како би се та установа спасла од сигурног стечаја те додао да ће општинска извршна власт тражити да се утврди одговорност за стање у Апотеци.

Вршилац дужности директора Јавне апотекарске установе "Свети Лука" Горан Мирић изјавио је да је по преузимању функције затекао низ проблема у пословању, од којих је највећи био дуг апотеке од око милион КМ према добављачима.

"У протеклим мјесецима покушали смо да заштитимо интереса запослених, осниваче установе и становника Козарске Дубице у смислу уредног снабдијевања лијековима, те смо на крају затражили од Скупштине општине Козарска Дубица да предложи адекватно рјешење", изјавио је Мирић.

Он очекује да ће се у наредних неколико мјесеци осјетити позитивни ефекти закључака Скупштине општине о формирању јавно-приватног партнерства.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *