Апокалипса сада: Американци позирају са убијеним цивилима

Њемачки седмичник “Дер Шпигл“ објавио је шокантне фотографије америчких војника који су позирали с тијелима убијених цивила у Афганистану Након што је њемачки лист објавио фотографије, из америчке војске издато је извињење. Ипак НАТО страхује да би реакције из Афганистана могле бити насилне.   -Ове су фотографије чиста супротност дисциплини, професионализму и поштовању који карактеризирају […]

четвртак, март 24, 2011 / 08:53

Њемачки седмичник “Дер Шпигл“ објавио је шокантне фотографије америчких војника који су позирали с тијелима убијених цивила у Афганистану

Након што је њемачки лист објавио фотографије, из америчке војске издато је извињење. Ипак НАТО страхује да би реакције из Афганистана могле бити насилне.
 
-Ове су фотографије чиста супротност дисциплини, професионализму и поштовању који карактеризирају нашу војску током десет година операција у Афганистану- поручила је америчка војска у изјави за јавност.
 
На фотографијама су наводно војници који су већ осумњичени за неколико стравичних убистава у Авганистану и којима ускоро треба почети суђење.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *