Аплаузи за филм „Јелена, Катарина, Марија“

Српски играни филм „Јелена, Катарина, Марија“, у режији Никите Миливојевића, који је са Душаном Микљом и аутор сценарија, имао је свечану београдску премијеру у „Сава центру“. Публика је веома лијепо примила ову елегичну причу о одласцима у свет у потрази за бољим животом и носталгији за родним градом, снимљену према Микљином роману "Њујорк, Београд". Дуг […]

недеља, октобар 14, 2012 / 13:55

Српски играни филм „Јелена, Катарина, Марија“, у режији Никите Миливојевића, који је са Душаном Микљом и аутор сценарија, имао је свечану београдску премијеру у „Сава центру“.

Публика је веома лијепо примила ову елегичну причу о одласцима у свет у потрази за бољим животом и носталгији за родним градом, снимљену према Микљином роману "Њујорк, Београд".

Дуг аплауз добила је ауторска екипа која се поклонила после пројекције, а највише главне глумице Борка Томовић и Милица Зарић.

Уз њих, један од три насловна лика игра Јелена Ступљанин, која иначе већ дуже вријеме живи у Америци и није била на премијери.

У осталим улогама играју амерички глумци Џеј Мејер (Jay Meyer), Мики Карпентер (Mickey Carpenter) и Доминик Маркус (Dominic Marcus).

За атмосферу филма у великој мери су заслужни доајен међу српским сниматељима, директор фотографије Радослав Владић, као и грчки композитор Димитри Камаротос, чести сарадник познатог позоришног редитеља Миливојевића коме је ово био кинематографски деби.

Филм је готово у цјелости снимљен у Њујорку, гдје се случајно упознају три дјевојке из Београда, које су емигрирале, свака из својих разлога током 90-их година. Велики дио дијалога је на енглеском језику, уз титл на српском.

Продуцент је "Фајв стар продакшн" (Five Star Production) из Београда.

Домаћа премијера била је љетос на фестивалу Синема сити у Новом Саду, а од 18. октобра филм "Јелена, Катарина, Марија" моћи ће да се види на редовном биоскопском репертоаруОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *