Анти-друштвена апликација: За људе које треба избјегавати

Друштвене мреже су ту и изгледа да немају намјеру да нестану, али постоји начин да их искористите и да будете мање друштвени, ако је то оно што желите. Можда већ користите ФорСквер, друштвену мрежу у којој корисници пријављују своју локацију где се тренутно налазе како би остали то могли да виде. Али, шта ако се […]

среда, јун 19, 2013 / 13:36

Друштвене мреже су ту и изгледа да немају намјеру да нестану, али постоји начин да их искористите и да будете мање друштвени, ако је то оно што желите.

Можда већ користите ФорСквер, друштвену мрежу у којој корисници пријављују своју локацију где се тренутно налазе како би остали то могли да виде. Али, шта ако се у одређеним данима не осјећате баш ‘друштвено’? Веб апликација Hell is Other People (Пакао, то су други људи – реченица из "Без излаза" Жан Пол Сартра) је према ријечима програмера Скота Гарнера "експеримент у анти-друштвеним медијима".

Користећи податке с вашег ФорСквер налога, ова веб апликација прати последње пријаве ваших "пријатеља" и израчунава локацију на којој је готово сигурно да ћете их избјећи. Ове "оптимално удаљене сигурне зоне" требало би да спријече све нежељене сусрете с вашим пријатељима.

Гарнер, који признаје да се својевремено борио са социјалном анксиозношћу, каже да је овај пројекат "дјелимично сатира, а дјелимично коментар" који је произашао из његовог презира према друштвеним мрежама.

Наравно, цијели систем зависи од тога колико се често, односно колико се редовно ваши пријатељи пријављују на одређену локацију путем ФорСквера или су ипак свој живот препустили Фејсбуку и Твитеру. Ако је ово друго у питању, мораћете да смислите други начин за избјегавање интеракција у стварном животу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *