Анонимни демантују: Нисмо ми оробили Стратфор

Сајбер активисти из групе „Анонимни“ демантовали су данас да су извршили напад на америчку фирму за безбједност на интернету „Стратфор“. Хакери су успјели да украду повјерљиве податке о "Стратфоровим" клијентима, укључујући 4 000 бројева кредитних картица, шифри и кућних адреса, пише технолошки портал "ТГ дејли". "Напад на Стратфор није дјело Анонимних. Стратфор је отворена обавјештајна […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 19:38

Сајбер активисти из групе „Анонимни“ демантовали су данас да су извршили напад на америчку фирму за безбједност на интернету „Стратфор“.

Хакери су успјели да украду повјерљиве податке о "Стратфоровим" клијентима, укључујући 4 000 бројева кредитних картица, шифри и кућних адреса, пише технолошки портал "ТГ дејли".

"Напад на Стратфор није дјело Анонимних. Стратфор је отворена обавјештајна агенција која свакодневно објављује извјештаје на основу свима доступних података са интернета. Хакери који тврде да су Анонимни изокренули су ову истину да би прикрили своје намјере, а поједини чланови Анонимних загризли су мамац", наводи се у саопштењу ове групе.

У тексту се додаје да су "Стратфорови аналитичари познати по израженој непристрасности" и наглашава да "Анонимни" не нападају "медијске изворе".

"Стратфор" је раније потврдио да се 24. децембра догодио неодобрен упад у базу података о његовим члановима.

"Имамо разлога да вјерујемо да су лични подаци и информације о кредитним картицама дио информација које су нелегално отуђене и откривене", наводи се у саопштењу.

"Стратфор" наводи да је у току рад на обнови доступности веб сајта ове компаније и додаје да фирма блиско сарађује са полицијом у вези са овим догађајем.

Наводни члан "Анонимних" објавио је раније на интернету да је група искористила кредитне картице "Стратфорових" клијената за уплату "више од милион долара" различитим хуманитарним организацијама.

"Анонимни" су у прошлости преузели одговорност за сајбер нападе на финансијске институције које су означене као непријатељи веб сајта "Викиликс". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *