Андрићград се гради, а туристи се већ планирају

Министар трговине и туризма Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас у Вишеграду да се очекује да ће годишња посјета Андрићграду, када он буде завршен, бити око 150 000 туриста. Приликом обиласка градилишта Анрићграда, Златковићева је оцијенила да ће највише користи од туристичких посјета граду од камена имати матична општина, али и РС. "Наше министарство […]

петак, децембар 2, 2011 / 17:37

Министар трговине и туризма Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас у Вишеграду да се очекује да ће годишња посјета Андрићграду, када он буде завршен, бити око 150 000 туриста.

Приликом обиласка градилишта Анрићграда, Златковићева је оцијенила да ће највише користи од туристичких посјета граду од камена имати матична општина, али и РС.

"Наше министарство и Влада РС ће редовно пратити реализацију овог капиталног пројекта", рекла је Златковићева и додала да је Влада Српске за почетак градње Андрићграда обезбиједила иницијална средства од 1,5 милиона КМ.

У разговору са начелником општине Вишеград Томиславом Поповићем, Златковићева је потврдила да ће Министарство сигурно подржати кандидовани пројекат општине о сигнализацији и друге пројекте који се односе на развој трговине и туризма.

"Министарство ће обезбиједити и средства за адаптацију зграде жељезничке станице у Вишеграду како би туристи који се возе старим `ћиром` стекли што љепши утисак приликом доласка из Мокре Горе у овај град", најавила је министар трговине и туризма РС.

Начелник општине Томислав Поповић рекао је новинарима да је Златковићеву упознао да ће Вишеград и догодине бити "град градилиште" јер је на реду рехабилитација моста Мехмед-паше Соколовића на Дрини, наставак градње Андрићграда и реконструкција пута Сасе-Вишеградска бања.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *