Андрићград реклама: Помаже се младом каратисти

Представници Андрићграда потписали су данас уговор о спонзорству са младим вишеградским каратистом Николом Полугом, на основу којег ће финансирати његов одлазак на свјетско првенство у каратеу, које у мају бити одржано у Мелбурну, у Аустралији. Млади спортиста рекао је да је ово за њега велики корак ка остварењу сна да учествује у највећој смотри каратеа […]

среда, март 27, 2013 / 14:49

Представници Андрићграда потписали су данас уговор о спонзорству са младим вишеградским каратистом Николом Полугом, на основу којег ће финансирати његов одлазак на свјетско првенство у каратеу, које у мају бити одржано у Мелбурну, у Аустралији.

Млади спортиста рекао је да је ово за њега велики корак ка остварењу сна да учествује у највећој смотри каратеа у свијету.

"Пресрећан сам што ћу отићи на свјетско првенство и даћу све од себе да се вратим са медаљом и оправдам указано повјерење", рекао је Полуга.

Он је објаснио да ни клуб нити било ко други није могао да му обезбиједи средства за пут у Аустралију.

"Људи из управе Андрићграда су ме изненада позвали и саопштили да ће финансирати све трошкове одласка на свјетско првенство", рекао је Полуга.

Никола Полуга је троструки свјетски шампион у каратеу и то два пута у кадетској и једном у јуниорској конкуренцији.

Финансијске чињенице

За изградњу „Андрићграда“ у Вишеграду до сада је уложено скоро 16 милиона марака, а највише средстава издвојено је из буџета Републике Српске, те од „Електропривреде РС“.

У информацији Министарства трговине и туризма РС прецизира се да је до октобра 2012.године у „Андрићград“ уложено тачно 15.918.516,94 КМ, укључујући све трошкове, док је вриједност главног пројекта процјењена на 35.000.000 КМ.

Осим средстава порезких обвезника Републике Српске, у град од камена Влада Републике Србије је донирала износ од два милиона КМ.

Међутим, у одговору ресорног министра РС-а Бакира Ајановића нигдје се не спомиње да је Кустурица уложио новац иако његова фирма „Лотика“ има 51 посто власништва на основу уговора о оснивању ,,Андрићграда“ потписаног 15. априла 2011. године, већ да је Кустуричино предузеће у процесу тражења кредита, као и добијања донација од донатора из Русије.2 КОМЕНТАРА

  1. Млади спортиста рекао је да је ово за њега велики корак ка остварењу сна да учествује у највећој смотри каратеа у свијету.
    ———————–
    Не желећи ни најмање да омаловажавам труд и рад младог спортисте,чак напротив…али постоји само у нашем региону неколико турнира који су јачи од ове тзв. светске смотре каратеа.
    У овој WKC асоцијацији такмичи се веома мали проценат каратиста у свијету.

  2. Здраво,
    Тражите кредит? Да ли вам је потребан пословни кредит, лични зајам, стамбени / имовински зајам, или вам је одбијен кредит од стране банака или финансијских институција са разлогом или другим? Онда сте на правом месту, јер су ваша рјешења за кредит овдје! У Адриана Малкова кредитној фирми ограничени смо у давању кредита предузећима и појединцима за тако ниску и приступачну каматну стопу од 2%. Контактирајте нас путем е-маила данас на адрианамалковалоан@гмаил.цом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *