Анђелинин филм: Премијера и тужба у пакету

Холивудска глумица Анџелина Џоли је 5. децембра у Њујоршкој школи визуелних умјетности премијерно представила свој редитељски деби „Земља крви и меда”, али је извјештавање са премијере овог филма о љубавној вези која се између муслиманске жртве силовања и српског војника рађа у позадини грађанског рата у Босни протекло у знаку подсјећања на судске тужбе против […]

среда, децембар 7, 2011 / 08:36

Холивудска глумица Анџелина Џоли је 5. децембра у Њујоршкој школи визуелних умјетности премијерно представила свој редитељски деби „Земља крви и меда”, али је извјештавање са премијере овог филма о љубавној вези која се између муслиманске жртве силовања и српског војника рађа у позадини грађанског рата у Босни протекло у знаку подсјећања на судске тужбе против звијезде.

У насловима првих вијести после премијере, британске и америчке агенције истичу да је за крађу идеје Џолијеву тужиоЈосип Кнежевић, хрватски новинар родом из Сарајева, који је под псеудонимом Џејмс Џ. Бредок још 2007. године објавио књигу „Сламање душе”.

Њу је,према његовим ријечима, холивудска звезда плагирала у свом сценарију. Кнежевић алијас Бредок, наводи се у вијестима, у тужби предатој америчком суду, захтијева законске одштете као и забрану филма, који ће у америчке биоскопе ући 26. децембра.

Кнежевић тврди да није раније тужио Џолијеву. јер се нудио да буде сарадник на филму те да буде потписан као аутор.

Агенције још наводе да је на премијери Анџелина дјеловала незаинтересовано за цијели овај случај и да је на црвени тепих изашла са широким осмијехом и у пратњи супруга Бреда Пита и његових родитеља Била и Џејн Пит.

О самом филму, Анџелина Џоли је на премијери, како преноси британски Телеграф, изјавила да је ријеч о веома сложеном конфликту у исто тако сложеном региону који је тешко разумјети.

Уз напомену да је филм бруталан, али да ће публика уживати у ликовима, Џоли је истакла да је филм тежак за гледање. Похвалила је екипу глумаца, у којој су, подсјетимо, и Горан Јевтић, Никола Ђуричко, Милош Тимотијевић, Бранко Ђурић, Раде Шербеџија…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *