Ана Ивановић у финалу турнира у Балију

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у финале турнира у Балију, с обзиром на то даје са 2:0 у сетовима (6;1, 7:5) побиједила Нађу Петрову из Русије. Ивановићева, 26. на WТА листи, до побједе против 31. тенисерке свијета дошла је после једног сата и 28 минута игре. Наша тенисерка је после убједљиво добијеног првог сета […]

субота, новембар 5, 2011 / 18:34

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у финале турнира у Балију, с обзиром на то даје са 2:0 у сетовима (6;1, 7:5) побиједила Нађу Петрову из Русије.

Ивановићева, 26. на WТА листи, до побједе против 31. тенисерке свијета дошла је после једног сата и 28 минута игре.

Наша тенисерка је после убједљиво добијеног првог сета (6:1) у истом ритму ушла и у наставак меча, али је Петрова снажно узвратила и увела неизвеснот у сет.

Руска тенисерка је променила тактику и натерала Ивановићеву на дуже размене удараца, играјући на карту стрпљења.

То јој се у први мах исплатило, али је српска тенисерка на вријеме успјела да нађе одговор на овај тактички напад Петрове.

Ивановић не само што је остала „на ногама” после контра удара Петрове, него је прешла у контраофанзиву, дошла до брејка у 11. гему и на крају остварила вриједну побједу.

У борби за титулу српска тенисерка ће се у недељу ујутро састати са Анабел Медина Геригес, којој је други полуфинални меч због повреде предала Њемица Сабине Лисицки код вођства шпанске тенисерке од 6:3, 4:6, 4:0..

Ивановићева је прошле године тријумфовала на овом турниру.

Ана Ивановић је изјавила да је у побједи над Петровом од 6:1,7.5 и пласману у финале WТА турнира у Балији највреднија чињеница да није поклекла пред нападима Рускиње која је била надомак преокрета.

„Петрова је играла сјајно у другом сету, а имала је шансу и за преокрет. Задовољна сам својом игром, јер нисам допустила да олако изгубим стечену предност”, рекла је Ивановић после меча. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *