Амстердам: 6 мртвих, 13 рањених у нападу терористе

АМСТЕРДАМ – Најмање шесторо људи је убијено, а 13 повријеђено, када је мушкарац наоружан аутоматском пушком, отворио данас ватру у холандском тржном центру у близини Амстердама, саопштили су званичници те земље.  У масакру је погинуо и сам нападач, четворо повријеђених је у критичном стању, петоро је теже рањено, а још неколико људи има лакше повреде, […]

субота, април 9, 2011 / 16:47

АМСТЕРДАМ – Најмање шесторо људи је убијено, а 13 повријеђено, када је мушкарац наоружан аутоматском пушком, отворио данас ватру у холандском тржном центру у близини Амстердама, саопштили су званичници те земље.

 У масакру је погинуо и сам нападач, четворо повријеђених је у критичном стању, петоро је теже рањено, а још неколико људи има лакше повреде, саопштио је градоначелник Бас Енхорн.

Идентитет нападача за сада није познат. Очевици кажу да је стар око 25 година, има дугу плаву косу, кожну јакну и маскирне панталоне. После масакра, нападач је себи пуцао у главу.

Један од очевидаца напада, који се догодио у граду Алфен ан ден Ријну, само 20 километара удаљеном од Амстердама, рекао је за државни канал НОС да је нападач имао аутоматску пушку из које је пуцао насумице.

"У тржном центру је избила паника, људи су бјежали. Видио сам нападача како прилази и улази у радњу… видио сам га како корача са великом аутоматском пушком у рукама", изјавио је власник продавнице за кућне љубимце Март Вербик.

"Чујете да се овако нешто догађа у америчким школама и онда помислите да је то далеко. А сад се догодило овде", рекао је за АП менаџер Роб Куиперс.

Градоначелник Енхорн, повремено дрхтавим гласом, описао је овај трагични догађај као "несрећу неупоредивих размјера" за Алфен, познат као мирно предграђе, нарочито јер се догодио у време, када је у тржном центру, због лијепог сунчаног дана, било много људи, укључујући и породице са дјецом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *