Амфилохије у акцији: Није ђаво створио Црногорце

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије разрешио је дужности игумана манастира Дајбабе Никодима Богосављевића разрешење је услиједило након "непромишљеног и нетачног исказа о националном изјашњавању народа у Црној Гори на предстојећем попису становништва", саопштено је из Митропилије црногорско-приморске (МЦП). Богосављевић је, у емисији Радија Светигора "Питајте свештеника", казао да црногорску нацију није створио Бог него да је она […]

среда, март 30, 2011 / 09:49

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије разрешио је дужности игумана манастира Дајбабе Никодима Богосављевића

разрешење је услиједило након "непромишљеног и нетачног исказа о националном изјашњавању народа у Црној Гори на предстојећем попису становништва", саопштено је из Митропилије црногорско-приморске (МЦП).

Богосављевић је, у емисији Радија Светигора "Питајте свештеника", казао да црногорску нацију није створио Бог него да је она плод људских сујета и слабости, и да је "генерално творац црногорске нације ђаво у суштини ствари".

"Након непромишљеног и нетачног исказа протосинђела Никодима (Богосављевића) у емисији Радија Светигора ‘Питајте свештеника’ о националном изјашњавању народа у Црној Гори на предстојећем попису становништва, његово високопреосвештенство архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски Амфилохије га је разрешио дужности настојатеља манастира Дајбабе", наводи се у саопштењу МЦП.

Митрополија је, како се истиче, више пута до сада позивала народ у Црној Гори да се изјасни по својој савјести, без страха, не подлијежући притисцима који ових дана избијају на видјело.

"Управо то, и само то, је званични став Православне цркве у Црној Гори, инсистирају из Митрополије и наводе да је попис становништва у Црној Гори, као и у свакој демократској земљи, само статистички чин.

МПЦ наводи да је непромишљени чин протосинђела Никодима растужио "злурадост са којом је он у дијелу црногорске јавности дочекан.

Митрополија црногорско приморска се одмах јуче оградила од изјаве свог свештеника Никодима.

Подгорички парох и правни заступник Митрополије црногорско-приморске Велибор Џомић је рекао да Богосављевић није изнио став Митрополије, него свој лични став. 0 КОМЕНТАРА

  1. Управо овакав приступ поглавара наше Цркве нас је и довео до овде докле смо дошли. Пасивност и „окрени други образ“ је коштало наш народ многих жртава, патњи и страдања и због тога смо изгубили све и један сукоб који се десио послије првог свјетског рата. А зашто и по чијем налогу они тако поступају то је већ друга тема.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *