Амфилохије се чуди Миловом уплитању у цркву

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Радовић) изразио је данас чуђење што је једна грађанска партија каква је Демократска партија социјалиста Црне Горе укључила у свој програм стварања јединствене црногорске православне цркве. „Чудо је и то да се у Црној Гори, као грађанској држави, у којој је црква законом одвојена од државе, политичари изјавама какве су се појавиле […]

четвртак, мај 19, 2011 / 18:15

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Радовић) изразио је данас чуђење што је једна грађанска партија каква је Демократска партија социјалиста Црне Горе укључила у свој програм стварања јединствене црногорске православне цркве.

„Чудо је и то да се у Црној Гори, као грађанској држави, у којој је црква законом одвојена од државе, политичари изјавама какве су се појавиле у медијима, мијешају директно у унутрашњи живот и устројство цркве. Колико ми је познато, то је јединствени случај у савременој Европи”, рекао је за Танјуг митрополит Амфилохије.

Он сматра да је реаговање партије на власти утолико чудније што у Црној Гори постоји „вијековима јединствена црква”.

Православна Митрополија црногорско-приморска је, подсјећа он, са другим епархијама, вијековима у заједништву са Пећком патријаршијом, односно Српском православном црквом, и осталим православним црквама у свијету. 0 КОМЕНТАРА

  1. Заиста смијешна изјава Мила Ђ. У Црној Гори постоји једна црква, и једна НВО парарелигијског карактера.

  2. хоће Мило као Константин – да пропише која религија ће бити главна. треба и њему прање савјести као Константину. ајде, поред преко 2000 хришћанских цркви још једна доле горе..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *