Амфилохије: Иринеј ме исхитрено осудио, а мисли што и ја

Митрополит Српске православне цркве Амфилохије оцијенио је да је патријарх Иринеј „исхитрено реаговао” када се оградио од његових ставова са београдског протеста против споразума о Косову. Амфилохије је Телевизији Црне Горе казао да он и епископ Атанасије „нијесу рекли ништа друго осим онога што је и он (Иринеј) сам много пута казао.„ Митрополит црногорско-приморски се […]

субота, мај 18, 2013 / 07:44

Митрополит Српске православне цркве Амфилохије оцијенио је да је патријарх Иринеј „исхитрено реаговао” када се оградио од његових ставова са београдског протеста против споразума о Косову.

Амфилохије је Телевизији Црне Горе казао да он и епископ Атанасије „нијесу рекли ништа друго осим онога што је и он (Иринеј) сам много пута казао.„

Митрополит црногорско-приморски се на недавном протесту против бриселског споразума са Приштином, служећи молебан, помолио за „упокојење” владе и скупштине Србије, после чега се Иринеј оградио од таквог Амфилохијевог иступа.

Амфилохије је рекао и да „огромна већина” свештенства СПЦ-а има исти став као и он по питању Косова и бриселског споразума, „само што многи тај став не саопштавају на начин на који он чини”.

Амфилохије је више пута у јавности поновио оштро противљење бриселском споразуму.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *