Амерички савезник Саудијска Арабија: Неисламске богомоље не дозвољавамо

Министар правде Саудијске Арабије Мухамед Ал Иса каже да та земља као „колијевка светих мјеста ислама“ неће допустити да друге религије имају у њој богомоље. "То се односи како на хришћане, тако и на будисте или хиндуисте. То, међутим, не значи да се не поштују људска права", рекао је министар у Бриселу. Државна религија Саудијске […]

понедељак, април 29, 2013 / 08:21

Министар правде Саудијске Арабије Мухамед Ал Иса каже да та земља као „колијевка светих мјеста ислама“ неће допустити да друге религије имају у њој богомоље.

"То се односи како на хришћане, тако и на будисте или хиндуисте. То, међутим, не значи да се не поштују људска права", рекао је министар у Бриселу.

Државна религија Саудијске Арабије је ислам вехабитске оријентације, а владар се сматра "чуварем светих мјеста Меке и Медине".

У Саудијској Арабији живи око 1,5 милиона страних радника неисламске вјероисповести. Међу хришћанима најбројнији су Копти, Филипинци, Палестинци и Европљани. Они немају ниједну богомољу, а забрањен је увоз Библије или ношење неисламских симбола, пренијела је данас Вјерска информативна агенција (ВИА).0 КОМЕНТАРА

  1. А са друге стране ви би да зидате џамије широм Европе,и да пропагирате исламске вриједности гдје год стигнетеx-(

  2. британска и америчка говна на то кажу, требамо бомбардовати Сирију и Башаров „недемократски“ режим, све док не постану „демократе“ ко саудијци!
    Ееј јбт на шта смо ми потрошили године и године муке, зноја и крви!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *