Алкалај-Лидингтон: Што прије формирати Савјет министара

Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај и бритнаски министар за европска питања Дејвид Лидингтон оцијенили су да је неопходно што прије формирати Савјет министара БиХ, чиме ће бити створене претпоставке за испуњавање преузетих обавеза и постављених услова са циљем наставка напредовања на путу евроатлантских интеграција. Алкалај и Лидингтон су истакли значај испуњавања услова за активирање […]

среда, јун 8, 2011 / 18:30

Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај и бритнаски министар за европска питања Дејвид Лидингтон оцијенили су да је неопходно што прије формирати Савјет министара БиХ, чиме ће бити створене претпоставке за испуњавање преузетих обавеза и постављених услова са циљем наставка напредовања на путу евроатлантских интеграција.

Алкалај и Лидингтон су истакли значај испуњавања услова за активирање НАТО-МАП статуса и предају апликације за стицање статуса земље кандидата за чланство у ЕУ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Разговарано и о могућностима за унапређење билатералних односа двије земаље, при чему је посебно наглашена потреба снажније економске сарадње, те о могућности да Велика Британија грађанима БиХ омогући да без виза путују у ову земљу, слиједећи примјер земаља шенгена.

Алкалај и Лидингтон су разговарали и о међународним темама, а посебно о значајним питањима која су у фокусу Савјета безбједности УН, чије су чланице БиХ и Велика Британија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *