Алибаба преко ноћи вриједнија за 2,8 милијарди, још мало па ће достићи БДП Аргентине

Нето богатство Џека Ма увећано је преко ноћи за 2,8 милијарди долара. То се догодило након што је његова компанија Алибаба објавила процјену да је у фискалној години, завршеној у марту 2017, остварила раст прихода између 45 и 49 одсто, надмашивши прогнозе било ког аналитичара, извјештава агенција "Блумберг". Акције Алибабе, највеће кинеске компаније за електронску […]

недеља, јун 11, 2017 / 10:13

Нето богатство Џека Ма увећано је преко ноћи за 2,8 милијарди долара.

То се догодило након што је његова компанија Алибаба објавила процјену да је у фискалној години, завршеној у марту 2017, остварила раст прихода између 45 и 49 одсто, надмашивши прогнозе било ког аналитичара, извјештава агенција "Блумберг".

Акције Алибабе, највеће кинеске компаније за електронску трговину, чији је Ма власник и директор, скочиле су после те објаве за 13 процената на рекордан ниво.

Џек Ма (52) је сада најбогатији човјек у Азији и 14. најбогатији на свијету, према "Блумберговом" индексу милијардера.

Нето вриједност његове имовине је ове године порасла за 8,5 милијарди долара, на 41,8 милијарди долара.

Алибаба и његов Тенцент Холдингс – од којих први доминира у онлајн трговини, а други у друштвеним медијима – усмјерили су се на нове области пословања почев од услуга рачунарства "у облаку" до музичког и видео стриминга, пошто економија земље успорава.

Џек Ма ове недеље одржава састанке с инвеститорима, а данас је овај бивши наставник енглеског језика изјавио да неће разговарати о корпоративним прогнозама. Умјесто тога се фокусирао на резултате, наводећи да је његова компанија постала успјешна као 22. највећа привреда свијета – одмах иза Аргентине – у смислу обима трансакција, јер се никада није плашила великих амбиција.

Напомињући да Алибаба сваке године ревидира своје 10-годишње планове, Ма је изнио процјену да ће његова компанија постати пета највећа у свијету до 2036. године, пружајући услуге растућој кинеској средњој класи, користећи предности глобалне трговине и користећи своју ризницу драгоцјених података, пренио је "Блумберг". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *