Албини Терзић пет година затвора

Суд БиХ осудио је Албину Терзић на пет година затвора због злочина над српским цивилима у Оџаку 1992. године. Судско вијеће утврдило је да је Терзићева, као припадник Хрватског вијећа одбране (ХВО), нечовjечно поступала према затвореним српским цивилима у основној школи и фабрици "Стролит". Она је, према оптужници, заробљенике ударала полицијском палицом по врату, раменима […]

петак, октобар 19, 2012 / 16:04

Суд БиХ осудио је Албину Терзић на пет година затвора због злочина над српским цивилима у Оџаку 1992. године.

Судско вијеће утврдило је да је Терзићева, као припадник Хрватског вијећа одбране (ХВО), нечовjечно поступала према затвореним српским цивилима у основној школи и фабрици "Стролит".

Она је, према оптужници, заробљенике ударала полицијском палицом по врату, раменима и глави, шамарала их, на њих хушкала пса, те их присиљавала на сексуални однос.

Бивши српски логораши кажу да је Албина Терзић, звана Нина, била припадник злогласног "Зденкиног вода" у саставу ХВО-а и да је активно учествовала у батинању и сексуалном злостављању српских заточеника.

Албини Терзић, која се брани са слободе, продужене су мjере забране, преноси Бирн.

На првостепену пресуду могуће је уложити жалбу Апелационом вијећу Суда БиХ. Суђење Терзићевој почело је у октобру 2011. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *