Акција против шверца стоке: Од 50 ухапшених 10 полицајаца

У заједничкој акцији полицијских агенција БиХ, а по налогу Тужилаштва БиХ , под називом „Скела – паук“ У Подрињу је ухапшено је око 50 лица. Међу њима је више од десет припадника Граничне полиције и Министарства унутрашњих послова РС. Лица која су обухваћена истрагом Тужилаштва БиХ осумњичене су да су дужи временски период, ђелујући организовано […]

понедељак, јун 10, 2013 / 12:41

У заједничкој акцији полицијских агенција БиХ, а по налогу Тужилаштва БиХ , под називом „Скела – паук“ У Подрињу је ухапшено је око 50 лица. Међу њима је више од десет припадника Граничне полиције и Министарства унутрашњих послова РС.

Лица која су обухваћена истрагом Тужилаштва БиХ осумњичене су да су дужи временски период, ђелујући организовано и злоупотребљавајући службени положај, чинила кривична дјела кријумчарења.

Осумњичени су и да су као организована група починили кривична дјела злоупотребе положаја или овлашћења, давање и примање мита, дара и других облика користи. Истрагом је утврђено да су они кријумчарили живу стоку са подручја Србије у БиХ и да су на основу тога незаконито остварили имовинску корист у вишемилионском износу.

Акција је спроведена по налогу Тужилаштва БиХ и до сада је претресено више од 50 локација. Сви ухапшени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати, те након тога одлучити о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *