Ајакс – АЗ: Голман јачи од хулигана

Утакмица холандског купа између Ајакса и АЗ Алкмара прекинута је синоћ након што је голман гостију Естебан ударио хулигана који је ушао на терен, а судија чувару мреже због тог потеза показао црвени картон. Навијач Ајакса је у 36. минуту утрчао на терен стадиона у Амстердаму и шутнуо голмана тима из Алкмара, а овај му […]

четвртак, децембар 22, 2011 / 12:16

Утакмица холандског купа између Ајакса и АЗ Алкмара прекинута је синоћ након што је голман гостију Естебан ударио хулигана који је ушао на терен, а судија чувару мреже због тог потеза показао црвени картон.

Навијач Ајакса је у 36. минуту утрчао на терен стадиона у Амстердаму и шутнуо голмана тима из Алкмара, а овај му није остао дужан и узвратио је ударац.

Судија је након тога искључио голмана, а љут због овакве одлуке тренер АЗ Алкмара Герт Јан Вербек наредио је екипи да се повуче са терена.

"Вербек је ову одлуку донио због цјелокупне ситуације, а играчи су нам касније у свлачионици рекли да се не осјећају безбједно на терену", рекао је новинарима Ернест Стјуарт, технички директор АЗ Алкмара.

Званичник Ајакса Џероп Слоп рекао је да је полиција ухапсила 19-огодишњег хулигана који је напао голмана гостију.

"Видио сам да је Естебан нападнут и да се само бранио. Не знам како бих ја реаговао у тој ситуацији, али он је момак са латиноамеричким темпераментом. Разумијем одлуку гостујућег тима, били су под јаким утиском и емоцијама", навео је Слоп.

Директор АЗ Алкмара Тон Гебрандс навео је да ће клуб поштовати сваку одлуку Фудбалског савеза Холандије.0 КОМЕНТАРА

  1. Браво за голмана Естебана.Требао је још више да га излупа.
    Нападнут је на свом радном мјесту.Зар је требао да гледа како га хулиган малтретира.Како би се неко од нас осјећао да буде нападнут на свом радном мјесту.
    Шупакуљак пишеш глупости!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *