Ахметовић: БиХ има капацитет да сачува безбједност грађана

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић истакао је да вијест о здруженој акцији америчких и пакистанских снага безбједности током које је убијен лидер терористичке мреже Ал Каида Осама бин Ладен представља „олакшање“, те да БиХ има капацитет да се одупре свакој врсти пријетње која може угрозити безбједност свих њених грађана. "Вијест о проналажењу и убиству лидера […]

понедељак, мај 2, 2011 / 22:41

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић истакао је да вијест о здруженој акцији америчких и пакистанских снага безбједности током које је убијен лидер терористичке мреже Ал Каида Осама бин Ладен представља „олакшање“, те да БиХ има капацитет да се одупре свакој врсти пријетње која може угрозити безбједност свих њених грађана.

"Вијест о проналажењу и убиству лидера терористичке мреже Ал Каиде Осаме бин Ладена, који је одговоран за терористички напад од 11. септембра 2001. године, као и друге нападе широм свијета у којима су су смртно страдале хиљаде људи, дочекана је са олакшањем", навео је Ахметовић у писаној изјави.

Он је напоменуо да је тероризам зло модерног времена, чије жртве су углавном недужни цивили, те да се против њега мора борити свим средствима.

Бин Ладен је убијен у нападу четири хеликоптера, у мјесту Аботабад, 100 километара од пакистанске пријестонице Исламабада. Амерички званичници су рекли да су убијени и један Бин Ладенов син и два блиска сарадника, као и да је страдала једна жена која је коришћена као живи штит, преноси америчка телевизија Ен-Би-Си.

Због страха од одмазде, америчка дипломатска представништа стављена су у стање веће приправности, а Стејт департмент је послао упозорење Американцима широм свијета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *