АФЕРА ОГРЛИЦА (THE AFFAIR OF THE NECKLACE)

Оно што воле људи, начињени по принципу усе-насе-подасе. Али убјеђени да су страшно еволуирали. Па новопазарски џинс купују у скупом бутику, а не на пијаци сав нормалнан свијет… Високобуџетна модна писта, и кичаста будалаштина од историчности. Фолирање са племством, углађеним људима, манирима и модом. Смјештено у Париз и околину прије 1786. године, кад се суђење […]

четвртак, јун 30, 2011 / 05:30

Оно што воле људи, начињени по принципу усе-насе-подасе. Али убјеђени да су страшно еволуирали. Па новопазарски џинс купују у скупом бутику, а не на пијаци сав нормалнан свијет…

Високобуџетна модна писта, и кичаста будалаштина од историчности. Фолирање са племством, углађеним људима, манирима и модом. Смјештено у Париз и околину прије 1786. године, кад се суђење сиротој дјевојци завршава.

За повод је узет "истинит догађај". Племкињи Валоа су још као дјевојчици, побили фамилију и отели имање. Она то сад покушава повратити сплеткама и интригама. У чијем је центру дијамантска огрлица, по којој је овај филм и добио име.

На концу неуспјешна, мада је била близу циља. Осудили је на прогнанство, и жигосали латиничним В на десној дојци. Послије је у Енглеској написала књигу а ла Исидора Радусиновић и Весна Бјелица. Зарадила пара, и живјела до у дубоку старост. И она постала недостижни богаташ. Оне што је осудише, до њене су смрти листом изгиљотинирали у диктатури пролетаријата.

Афера око огрлице, наводно, била је једна од капи које су прелиле чашу Француске буржоаске револуције.

 

(Редитељ: Чарлс Шајер; Улоге: Хилари Свонк, Симон Бејкер, Џонатан Прајс)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *