Адамс: Враћа се интересовање међународне заједнице за БиХ

У БиХ су створени предуслови за наставак разговора политичких лидера о формирању Савјета министара и постоји нада да ће овај процес бити завршен до краја ове године, речено је на састанку делегације СДА са високом делегацијом Министарства спољних послова Велике Британије. Вођа британске делегације Џефри Адамс, политички директор и члан одбора најужег руководства Форин офиса, […]

субота, новембар 12, 2011 / 12:15

У БиХ су створени предуслови за наставак разговора политичких лидера о формирању Савјета министара и постоји нада да ће овај процес бити завршен до краја ове године, речено је на састанку делегације СДА са високом делегацијом Министарства спољних послова Велике Британије.

Вођа британске делегације Џефри Адамс, политички директор и члан одбора најужег руководства Форин офиса, пренио је да се у круговима међународне заједнице враћа интересовање за БиХ.

Као доказ за то он је навео заједничко писмо државних секретара САД Хилари Клинтон и Велике Британије Вилијама Хејга у којем снажно подржавају БиХ на њеном евро-атлантском путу и изражавају недвосмислену подршку територијалном интегритету и суверенитету БиХ.

Предсједник Главног одбора СДА Халид Гењац упознао је саговорнике о реализацији предуслова које БиХ мора испунити у циљу ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придружењу на снагу, саопштено је из СДА.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *