Вучић: Неће бити ванредних избора

Моја одлука је да не идемо на ванредне парламентарне изборе, изјавио је синоћ премијер Алекснадар Вучић. Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да је добро да не буду избори још најмање шест мјесеци јер би било неодговорно. “Да ли ће их бити за шест, осам или десет мјесеци, не знам, али у наредних три, […]

понедељак, октобар 19, 2015 / 11:01

Моја одлука је да не идемо на ванредне парламентарне изборе, изјавио је синоћ премијер Алекснадар Вучић.

Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да је добро да не буду избори још најмање шест мјесеци јер би било неодговорно.

“Да ли ће их бити за шест, осам или десет мјесеци, не знам, али у наредних три, четири, пет, неће их бити. Мој посао је да доносим одлуке у интересу грађана”, рекао је премијер Србије.

Упитан да ли ће бити реконструкције Владе, Вучић је рекао да је то могуће, али да треба оставити времена.
“Оваква одлука је донијета, јер има много посла прије краја године и много посла почетком наредне године, а све би у случају одржавања ванредних парламентарних избора дјелимично стало”, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, није проблем у фискалу, јер сви знају ко би побиједио и какав би резултат избора био, укључујући и ММФ, али да је од тога важније “какав резултат за земљу може да се направи”.

На коментар да ће сада његова одлука о неодржавању ванредних избора бити протумачена као страх од избора, Вучић је показао истраживања јавног мењања према коме СНС има 54 одсто подршке грађана и то чак више сама него са коалиционим партнерима.

“Нисам заинтересован да будем везан за фотељу, а да немам подршку грађана. Да није тако процјене не би овако изгледале – 54 одсто, да ли је то резултат страха?”, упитао је Вучић.

Премијер је образлажући одлуку о одржавању ванредних избора навео све примјере манипулације и проблеме са којима се влада сусретала од њеног формирања, почевши од поплава, преко афера хеликоптер, прислушкивање, уговора за ЕР Србију…



Оставите одговор