Афера узима данак, Фау Ве стеже каиш златној коки

Њемачка аутомобилска компанија Фолксваген ће годишњи буџет за инвестиције срезати за милијарду евра у својој највећој филијали за производњу аутомобила. Компанија ће и убрзати програм смањења расхода да би се изборила са трошковима повезаним са скандалом који је избио прошлог мјесеца, извјештава Ројтерс. "Новоизабрани управни одбор бренда је на данашњем ванредном састанку донио низ стратешких […]

среда, октобар 14, 2015 / 00:39

Њемачка аутомобилска компанија Фолксваген ће годишњи буџет за инвестиције срезати за милијарду евра у својој највећој филијали за производњу аутомобила.

Компанија ће и убрзати програм смањења расхода да би се изборила са трошковима повезаним са скандалом који је избио прошлог мјесеца, извјештава Ројтерс.

"Новоизабрани управни одбор бренда је на данашњем ванредном састанку донио низ стратешких одлука, међу којима је и одлука да се инвестиције смање за милијарду евра годишње и да се убрза спровођење мјера за повећање ефикасности", наводи се у саопштењу компаније, преноси Франс прес.

"Бренд Фолксваген се прилагођава за будућност. Бићемо ефикаснији, реорганизоваћемо наш спектар производа и кључне технологије, а са бржим спровођењем мјера за побољшање ефикасности, добићемо више простора за нове технологије", изјавио је директор Фолксвагеновог одјељења за путничка возила Херберт Дис.

Фолксваген је тренутно суочен са највећим скандалом у својој историји, након што је прошлог мјесеца признао да је 11 милиона аутомобила широм свијета опремио софтвером за манипулацију вриједностима издувних гасова, наводи француска агенција.



Оставите одговор