Оптужница против Токића

Основни суд у Бањалуци потврдио је јуче оптужницу против Сејфудина Токића, као и Аднана Бајрића због кривичног дјела Изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости, саопштено је из Окружног тужилаштва РС. Суд је оптужницу против Токића /56/ и Бајрића /27/ потврдио јуче, објављено је на сајту бањолучког Окружног тужилаштва. Оптужени су кривично дјело изазивање […]

уторак, октобар 13, 2015 / 17:58

Основни суд у Бањалуци потврдио је јуче оптужницу против Сејфудина Токића, као и Аднана Бајрића због кривичног дјела Изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости, саопштено је из Окружног тужилаштва РС.

Суд је оптужницу против Токића /56/ и Бајрића /27/ потврдио јуче, објављено је на сајту бањолучког Окружног тужилаштва.

Оптужени су кривично дјело изазивање националне расне и вјерске мржње и нетрпељивости починили 22. маја око 12.00 часова у бањолучкој Српској улици на простору између градске управе и Храма Христа Спаситеља, за вријеме одржавања помена поводом 23 године од страдања 12 беба у Клиничком центру Бања Лука.

Токић и Бајрић истакли су заставу такозване републике БиХ, а Токић је покушао да одржи конференцију за новинаре и провоцирао окупљене малобројне грађане.

Токић је раније позвао Бошњаке да се тог дана масовно окупе у Републици Српској под ратним заставама такозване Армије БиХ, уз паролу "Застава БиХ на сваком педљу наше земље".



Оставите одговор