Мексико после продужетака до Купа Конфедерација

Фудбалери Мексика пласирали су се на Куп конфедерација 2017. године у Русији. Они су после продужетака побиједили САД са 3:2 и освојила Куп конфедерација Сјеверне и Централне Америке и Кариба (KОНKАKАФ). Пред 93.723 гледалаца на стадиону Роуз Бол у Пасадени, у Калифорнији, Мексико је повео у 10. минуту голом Хавијера Ернандеса, а пет минута касније […]

недеља, октобар 11, 2015 / 14:33

Фудбалери Мексика пласирали су се на Куп конфедерација 2017. године у Русији.

Они су после продужетака побиједили САД са 3:2 и освојила Куп конфедерација Сјеверне и Централне Америке и Кариба (KОНKАKАФ).

Пред 93.723 гледалаца на стадиону Роуз Бол у Пасадени, у Калифорнији, Мексико је повео у 10. минуту голом Хавијера Ернандеса, а пет минута касније изједначио је Џеф Камерон. Регуларни дио утакмице завршен је тим резултатом, па је меч ријешен у продужецима.

Ново вођство Мексику донио је Орибе Пералта у 98. минуту, а изједначио је Боби Вуд у 108. минуту. Побједу јужноамеричкој селекцији донио је Пол Агилар у 118. минуту.

Мексико је тако побиједио САД први пут од финала Голд купа 2011. године, када је било 4:2. После тог пораза селекцију САД напустио је селектор Боб Бредли, а замијенио га је легендарни њемачки фудбалер Јирген Клинсман.

Репрезентацију Мексика предводи привремени тренер Рикардо Ферети умјесто Мигела Ерере који је отпуштен у јулу због сукоба са новинаром, после освајања Голд купа.

Неуспјех је доживјела и селекција САД до 23 године, која је изгубила од Хондураса са 0:2 и угрозила шансе да се пласира на Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру.

Хондурас се пласирао на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.



Оставите одговор