Додик зове предсједнике странака на састанак 9. октобра

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је предсједнике политичких партија из Српске – носиоце власти на нивоу Републике и заједничких органа БиХ, да у петак, 9. октобра, у Бањалуци присуствују састанку на којем ће бити ријечи о актуелној ситуацији у Српској и БиХ. Додик је рекао да су позвани представници СНСД-а, ДНС-а, СП-а, СДС-а, ПДП-а […]

уторак, октобар 6, 2015 / 14:04

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је предсједнике политичких партија из Српске – носиоце власти на нивоу Републике и заједничких органа БиХ, да у петак, 9. октобра, у Бањалуци присуствују састанку на којем ће бити ријечи о актуелној ситуацији у Српској и БиХ.

Додик је рекао да су позвани представници СНСД-а, ДНС-а, СП-а, СДС-а, ПДП-а и НДП-а, наводећи да је у име СНСД-а на састанак позван потпредсједник ове странке Небојша Радмановић.

Предсједник Српске оцијенио је да политичке теме, које су од општег интереса, морају бити разматране на једном таквом нивоу, додајући да има много питања за разговор.

Он је нагласио да је ријеч о политичким партијама које имају своје интересе, али да је потребно договорити општи ниво ставова у заједничким институцијама БиХ о ономе што јесте Република Српска, и начин на који ће бити координисане те активности.

Додик је истакао да никакав сукоб између политичких субјеката не постоји, већ само борба различитих мишљења о истој теми, што је својствено демократским системима.

Он је подсјетио да је и раније сазивао сличне састанке, на које су неки долазили, а неки не.

"Искрено, очекујем да ће сада сви позвани доћи. Одабран је и термин – петак поподне да би сви имали простора да то учине. Мислим да састанак може успјети само ако кључни људи буду ту", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, ако неко од позваних и не дође на састанак, то представља његову политичку поруку договору који се жели постићи.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор