Синдикати тужили директора ЖРС

Шест синдиката "Жељезница Републике Српске” поднијели су Окружном тужилаштву у Добоју кривичну пријаву против генералног директора "Жељезница” Драгана Савановића. “Као одговорно лице у “Жељезницама” Савановић није свјесно поступио по правоснажној одлуци Врховног суда Републике Српске од 18. фебруара ове године и у року од 30 дана исплатио тужиоцима досуђене накнаде”, наводи се у кривичној пријави […]

четвртак, јун 4, 2015 / 14:40

Шест синдиката "Жељезница Републике Српске” поднијели су Окружном тужилаштву у Добоју кривичну пријаву против генералног директора "Жељезница” Драгана Савановића.

“Као одговорно лице у “Жељезницама” Савановић није свјесно поступио по правоснажној одлуци Врховног суда Републике Српске од 18. фебруара ове године и у року од 30 дана исплатио тужиоцима досуђене накнаде”, наводи се у кривичној пријави синдиката, која је достављена и медијима.

Осим Савановића, синдикати “Жељезница Републике Српске” за непоштивање Закона о раду оптужују и четири извршна директора у овом јавном предузећу.

Синдикати су и Надзормном одбору “Жељезница” предали приједлог за разрјешење Управе предузећа и именовање других лица на мјеста генералног и извршних директора у “Жељезницама”.



Оставите одговор