Члан ИО Фифе: Примио сам мито да гласам за Јужну Африку

Бивши члан Извршног одбора Међународне фудбалске федерације Чак Блејзер призао је пред америчким савезним судијама да су он, и други чланови врховног тела ФИФА пристали да приме мито како би гласали за Јужну Африку као домаћина Мундијала 2010. године. Амерички тужиоци отпечатили су транскрипт саслушања одржаног 2013. године, током којег се Блејзер пред судом сагласио […]

четвртак, јун 4, 2015 / 11:37

Бивши члан Извршног одбора Међународне фудбалске федерације Чак Блејзер призао је пред америчким савезним судијама да су он, и други чланови врховног тела ФИФА пристали да приме мито како би гласали за Јужну Африку као домаћина Мундијала 2010. године.

Амерички тужиоци отпечатили су транскрипт саслушања одржаног 2013. године, током којег се Блејзер пред судом сагласио да призна кривицу за рекетирање и друге тачке оптужнице.

Блејзер, бивши други човек фудбала за Северну, Централну Америку и Карибе, изјавио је: "Ја и други из Извршног одбора Фифе пристали смо да примимо мито у вези са избором Јужне Африке за домаћина Светског првенства 2010. године".

Блејзер је признао и да је посредовао у давању мита и 1992. године, приликом избора за домаћина Светског првенства 1998. године.



0 КОМЕНТАРА

  1. Драго ми је да је уредништво Фронтала процијенило да је вијест о корупцији у ФИФИ вриједна преузимања и објављивања.

    Елем, ако је за уредништво Фронтала интересантна вијест о корупцији у ФИФИ, зашто им данас нису интересантне вијести о корупцији у Републици Српској, којима се данас баве сви остали медији:
    – вишемилионска крађа у Рафинерији,
    – уплетеност замјеника министра правде у коруптивне радње у Рафинерији,
    – Корупција у Балканинвестмент банци,
    – Негативан ревизорски извјештај Вазхухопловном сервису..или како се већ зове,
    – Негативан ревизорски извјештај Министарству за економске односе у вези тајних уговора о посебним савјетничким услугама
    ….
    ???

Оставите одговор