За НИН-ову награду бориће се Хорват, Албахари и Давид

Ото Хорват, Филип Давид и Давид Албахари су три писца чији су романи ове године ушли у најужи избор за 61. НИН-ову награду која ће бити додијељена у понедјељак, 19. јануара. Од 161 пријављеног романа за овогодишњи конкурс престижне књижевне награде, до финала су дошли Хорватов "Сабо је стао" (издавач Културни центар Новог Сада), Давидова […]

среда, јануар 14, 2015 / 13:55

Ото Хорват, Филип Давид и Давид Албахари су три писца чији су романи ове године ушли у најужи избор за 61. НИН-ову награду која ће бити додијељена у понедјељак, 19. јануара.

Од 161 пријављеног романа за овогодишњи конкурс престижне књижевне награде, до финала су дошли Хорватов "Сабо је стао" (издавач Културни центар Новог Сада), Давидова "Кућа сјећања и заборава" (Лагуна, Београд) и "Животињско царство" (Чаробна књига, Београд) Албахарија, саопштено је из НИН-а.

Жири у саставу Владислава Гордић Петковић (предсједница), Мића Вујичић, Јасмина Врбавац, Михајло Пантић и Божо Копривица ће коначну одлуку донијети на састанку у понедјељак, 19. јануара, када ће у просторијама компаније Рингиер Aксел Спрингер" и бити саопштено име добитника награде.

Свечано уручење награде и обиљежавање 80. рођендана НИН-а биће организовани у хотелу Хајат у понедјељак, 26. јануара.

НИН објавио списак кандидата за награду: Тања Ступар у ужем избору



Оставите одговор