Снијег у Саудијској Арабији

Становници пустиње у Саудијској Арабији су по први пут у свом животу видјели снијег. Сви свјетски медији су пренијели вијест о томе како је пао снијег у пустињи, а слике на којима се виде пјешчане дине како су завејане у снијегу, одузимају дах. Бијели снијег и тамноцрвени пијесак, направили су изузетни контраст и створили су […]

среда, јануар 14, 2015 / 10:21

Становници пустиње у Саудијској Арабији су по први пут у свом животу видјели снијег. Сви свјетски медији су пренијели вијест о томе како је пао снијег у пустињи, а слике на којима се виде пјешчане дине како су завејане у снијегу, одузимају дах.

Бијели снијег и тамноцрвени пијесак, направили су изузетни контраст и створили су предивну слику.

Ипак, ово није свјетско чудо, јер су метеролози објаснили да је хладан ваздух из Русије ишао југозападно ка Саудијској Арабији, па је проузроковао да ово врело подручје и његово становништво, искуси зимске чаролије, пише Телеграф.

И поред тога што су многи мјештани због падавина били приморани да напусте своје шаторе, били су срећни због ове појаве.

"Ово је поклон од Бога. Међутим, ми смо постали ограничени због ових временских услова. Камиле су исцрпљене и полијегале су. Након снијега ће све постати зелено, па смо срећни због тога ", рекли су мјештани.



Оставите одговор