Фејсбук и Епл својим радницама: Заледићемо вам јајне ћелије

Два гиганта Силицијумске долине, Фејсбук и Епл, познати и као иноватори на пољу менаџмента, одлучили су да женема које раде за њих плате вјештачку оплодњу и тако их ослободе тешке дилеме "породица или каријера". Како преноси телевизија НБЦ Њуз, нова погодност ће запосленим женама у ове двије компаније омогућити да одгоде бригу о потомству тако […]

петак, октобар 17, 2014 / 09:16

Два гиганта Силицијумске долине, Фејсбук и Епл, познати и као иноватори на пољу менаџмента, одлучили су да женема које раде за њих плате вјештачку оплодњу и тако их ослободе тешке дилеме "породица или каријера".

Како преноси телевизија НБЦ Њуз, нова погодност ће запосленим женама у ове двије компаније омогућити да одгоде бригу о потомству тако што ће, о трошку послодавца, заледити своје јајне ћелије.

Фејсбук и Епл, чија је жеља да привуку што више талентованих жена у свој сектор, те им омогућити да несметано граде каријеру без да притом морају да жртвују породицу, планирају да издвоје до 20.000 долара за покривање медицинских трошкова замрзавања јајашаца.

НБЦ Њуз наводи да је Фејсбук недавно почео да примјењује програм плаћања медицинских поступака, а да ће Епл то учинити од јануара 2015.

Замрзавање јајних ћелија је процес који годинама постоји. Захваљујући њему, жене добијају прилику да рађају и у периоду у којем обично нису више плодне.

Многе жене принуђене су да бирају између породице и каријере, јер су управо најплодније године за рађање оне у којима се од њих очекује да се највише заложе на послу.

Истраживање које је објавио БизнисВик показало је да од 183 жене које су замрзнуле своје јајне ћелије, њих 19 одсто је рекло да би дјецу родиле раније да је послодавац био спреман да им изађе у сусрет.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор