ДНР: За дан погинуло 12 цивила

У Доњецкој Народној Републици /ДНР/ у протекла 24 сата погинуло је 12 цивила и четири припадника профедералних снага, рекао је замјеник команданта оружаних снага ДНР Едуард Басурин. "За само један дан, 12 цивила је погинуло, укључујући шест жена и дијете. Рањено је 13 особа, углавном у Доњецку. Једна особа рањена је у мјесту Макивка", истакао […]

недеља, октобар 12, 2014 / 15:43

У Доњецкој Народној Републици /ДНР/ у протекла 24 сата погинуло је 12 цивила и четири припадника профедералних снага, рекао је замјеник команданта оружаних снага ДНР Едуард Басурин.

"За само један дан, 12 цивила је погинуло, укључујући шест жена и дијете. Рањено је 13 особа, углавном у Доњецку. Једна особа рањена је у мјесту Макивка", истакао је Басурин.

Према његовим ријечима, погинула су четири припадника профедералних снага, а 12 је рањено.

Почетком седмице је украјински Центар за информације и анализу при Савјету за националну безбједност и одбрану објавио је такозвани мирни режим током којег су обустављене борбене операције и гранатирања у зонама сукоба.

Према подацима УН, око 3.500 људи је погинуло, а више стотина хиљада људи је избјегло са југоистока Украјине због борби између војника и профедералних снага у регионима Доњецк и Луганск.



Оставите одговор