Опстанак СНСД у Лакташима: Коџоману 56 одсто гласова

Према првим прелиминарним резултатима са бирачких мјеста на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман освојио је 56,2 одсто гласова, сазнаје Срна из Општинске изборне комисије. Кандидат Савеза за промјене Вукашин Војиновић освојио је 42 одсто, док је кандидат Српске напредне странке Жељко Перенчевић освојио 1,8 одсто гласова. На пријевременим изборима за […]

недеља, септембар 28, 2014 / 22:07

Према првим прелиминарним резултатима са бирачких мјеста на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман освојио је 56,2 одсто гласова, сазнаје Срна из Општинске изборне комисије.

Кандидат Савеза за промјене Вукашин Војиновић освојио је 42 одсто, док је кандидат Српске напредне странке Жељко Перенчевић освојио 1,8 одсто гласова.

На пријевременим изборима за начелника општине Лакташи гласало је 16.075 бирача или 51,22 одсто од укупног броја регистрованих

Вукашин Војиновић је честитао противкандидату Мирославу Коџоману побједу на пријевременим изборима.

"Што се тиче њихове побједе, не улазимо у то да ли су украли или купили гласове – то је њихова способност. У сваком случају им честитам", рекао је Војиновић Срни.

Он је додао да је на изборима освојио 43 одсто гласова, док је његов противкандидат Мирослав Коџоман из СНСД-а освојио 55 одсто и Жељко Перенчевић из Српске напредне странке два одсто гласова.

"Очекивали смо да ће на изборе изаћи 60 одсто бирача. СНСД је добио само 55 одсто гласова у Лакташима гдје је поникао и зато сматрам да ће републички избори показати веома другачији резултат", истакао је Војиновић.

Он је захвалио свима који су учествовали у његовој кампањи, те закључио да добијених око 6.000 гласова у Лакташима показује шансу да из ове локалне заједнице у Народној скупштини буду два посланика из опозиције.

Бирачка мјеста на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи затворена су у 19.00 часова, а на биралишта је изашло 16.075 бирача или 51,22 одсто од укупног броја регистрованих.

У трци за начелника општине Лакташи на пријевременим изборима су кандидат Српске напредне странке Жељко Перенчевић, кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман и кандидат Савеза за промјене Вукашин Војиновић.



0 КОМЕНТАРА

  1. Ovoliku podršku kandidat SNSDa dobio je i na prošlim izborima 2010 – 56%. U međuvremenu su se desila sva ona sranja u SNSD Laktaši – vrlodobri Topolović nije više u igri.

    Još jedan gaf SDS je ova izjava nakon izbora – Vozi Miško je krađu i kupovinu glasova ocijenio kao sposobnost. Nije to sposobnost Vojinoviću to je protivzakonito i u svakoj normalnoj državi podrazumijeva sankcije.

  2. Svugdje u svijetu ovakvi lokalni izbori su mjerilo snaga pred opšte. Ovdje se pokazalo šta se pokazalo. Opozicija nema čime da potakne nezadovljne da izađu na glasanje, nema program, nema ljude, džaba ti je slogan kad niko ne vidi promjenu ako glasa za Ivanića ili Čavića. SNSD ima svoju mašineriju i oni znaju koliko će dobiti, zgade ljudima politiku, ko Milo, što više apstinenanata ja sam duže na vlasti.

  3. @arbitar – nema razloga niko da se ljuti.

    Kad u Laktašima koje je pored Mrkonjić Grada glavno uporište SNSD-a nisu uspjeli da pobjede s nekom značajnijom razlikom, onda je pitanje šta će biti u drugim dijelovima Republike. S obzirom koliko se novca slilo u Laktaše, činjenicu da u tim Laktašima posluju firme koje su maksimalno favorizovane u odnosu na druge, ovo je i slab rezultat SNSD-a. U Laktašima su barem trebali da oduvaju opoziciju, a ne da im ista opozicija ostvoji gotovo 50% glasova.

  4. @pantelija
    A znaš li ti kolio u tom „rodnom mjestu“ ima firmi koje direktno zavise od pobjede SNSD-a? Pa ne misliiš valjda da će radnici glasati protiv sebe? Najveći broj tajkuna koji su pokrali ovaj narod je upravo u Laktašima. Šta misliš hoće li se oni tako lako odreči onog što su pokrali i rizikovati zatvor?

    Slažem se da je teško pobjediti u svom mjestu, ali samo pod uslovom da nemaš poluge moći kojima držiš narod pod kontrolom. A Dodik ima sve poluge, i opet je jedva prošao. Umjesto da totalno otrese opoziciju oni slave to što su se jedva provukli…i to u mjestu gdje su najmočniji…

  5. Pantelija, posljednjih godina izlaznost na izborima je oko 50%. Preostali dio stanovništva niko s nikakvim programom ne može animirati da izađe na izbore, jer se radi o mladim ljudima koji jedino što žele to je odlazak u inostranstvo. Znam školu njemačkog jezika koja je u Banja Luci počela s radom prije godinu dana, a danas ima na hiljade polaznika širom RS. Te mlade ljude ne zanimaju izbori, već kako da se dokopaju Austrije, Njemačke i drugih država.

  6. Не би именовао, али неко ко није имао слуха за ово историјско вријеме, уосталом као и други који су због разних разлога одбили нашу реалну и авангардну причу, прозва мене и нас да смо са неким.

    Ако објаве колумну на овом порталу коју сам послао прије пар дана, видјећете да још увијек има људи који мисле.

    Погледајте шта ради „ОРАХ“ у преводу одрживи развој Хрватске, нема те партије и силе која ће зауставити нашу причу и која ће бити изнад одрживог развоја Српске, односно над заштитом и контролисаним коришћењем природних ресурса, који су једини гарант економског опстанка свих грађана Српске на овим просторима.

    Најављујем преименовање Еколошке партије Републике Српске у „ЗОРА“, што значи „ЗЕЛЕНИ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ“, наравно Српске, али(скраћеница)односно име мора бити препознатљиво.

    Боље је и не учествовати на изборима него идеју уништити,доказ су кампања и претежно шупља прича, вјерујем да коалиције са својим листама желе добро, (посебно појединци са својом листом), нажалост за ову причу треба опште друштвени консензус, једнак консензусу о заједничком дјеловању свих родољубивих снага у будућем парламенту Српске због удара који неминовно слиједе.

    Поздрав.

  7. Udari koji nužno slijede, ako ih bude i ako bude bilo kakve potrebe za udarcem računajući na to koliko smo ekonomski uništeni – su ništa s obzirom na udare koje sami sebi priređujemo već 20 godina…

    Pravo pitanje je; Udar na ŠTA?? Udar na organizovanu, pravnu državu ili na mafijaško leglo koje svakodnevno poništava sve elemnte državnosti?

    Dokaz ili znak zrelosti, bilo individue bilo nekog kolektiviteta, uključujući i državu, jeste preuzimanje sopstvene odgovornosti, a ne stalno traženje ili projektovanje krivice na nekog, imaginarnog – drugog…

    Niko nam nije branio da se pravno samoorganizujemo – da ekonomski jačamo – ukoliko jeste, sigurno ne u tolikoj mjeri u kojoj smo mi to iskoristili da bismo prikrili sopstvenu nesposobnost, korumpiranost, neznanje i nerad…

    I, nedostatak osnovnih moralnih normi – koliko god to nebitno zvučalo – normi kojima se toliko hvalimo; temelja bilo koje kulture – to će nas, ukoliko se ne osvjestimo, konačno – “zveknuti“…

  8. саша,

    уз дужно поштовање не мудруј.

    Разумијем добро зашто и шта пишеш овдје, стално си у некој авангардној причи, то поштујем, кад већ на мој коментар имаш шта написати, онда напиши све, немој великих филозофских мисли узалуд трошити, требаће ти за ново вријеме.

    Ево идемо са покретом „ЗОРА“, сви ће ту бити добродошли који мисле унапријед, од Удружења грађана, појединаца, до политичара који нису изгубили образ до данас, вјерујем да ћеш се придружити.

    Имаш моју колумну овдје „ВИШЕ ОД ИГРЕ“ можеш на основу ње тамо коментарисати овај мој задњи коментар, ипак је ово пост о изборима у Лакташима, то исто препоручујем и Владиславу.

    Поздрав.

  9. ‘Preostali dio stanovništva niko s nikakvim programom ne može animirati da izađe na izbore, jer se radi o mladim ljudima koji jedino što žele to je odlazak u inostranstvo… Te mlade ljude ne zanimaju izbori, već kako da se dokopaju Austrije, Njemačke i drugih država. ‘

    apsolutno tačno. naravno, omladina ne ide na istok, već na zapad, unatoč bolesnim rusofilima. i drugo, omladina zna je ovdašnja situacija ista bez obzira na ishod izbora u idućih xxx godina.

  10. Neka režimu korisnih idiota koji razbijaju glasačko tijelo, bilo da se zovu jutro, veče ili zora, bilo da su crveni.
    U ovo doba razbijaju glasačko tijelo, nedobog rata, saradjujući s okupatorom , opasniji su od samog neprijatelja.
    Neukost i zatucanost + režimska bagra+ obojeno nedozrelo voće kao korisni idioti+ muslimansko hrvatski glasovi +“svi su isti-ne izlzim n izbore“ + podrška onih koji su ga dovezli na tenkovima…. + marko i pinokio -kolaboracionisti… i nema Srpske.

  11. „ja odluku donosim na osnovu očekivanja, na osnovu budućnosti“.

    I kakva su očekivanja od SNSD-a?
    Kakva im je ekonomska politika bila do sada? Jesu li i jednom riječju do sada spomenuli ekonomiju ili bilo šta iz ekonomije u predizbornoj trci? Jesmo li totalno politički izolirani? Planiraju li s kim sarađivati (izuzimam plaćeno slikanje s Putinom), ekonomski i politički? Planiraju li referendum o nezavisnosti?
    Ekonomski su nas uništili, politički izolirali od čitavog svijeta, čak ni sa Srbijom ne sarađuju, uništili su institucije, a funkciju predsjednika RS sveli na pjevača za svadbe i krštenja…Prema tome, biće odlično ako odu, što prije to bolje!

  12. Предлажем да овај плакат који је поставио @ fonzo ставите на насловну страну портала.
    Па да га онда виде, нпр. невладинићи и искористе за плакат којим позивају људе на гласање.
    Па им онда @ fonzo прода ауторска права и постане богат човјек.
    Па онда мени да пола.

    И тако….. идеје су чудо
    🙂

  13. Значи и оправдано неучесвовање на изборима, поштена прича гдје се сви могу наћи, не ваља ако ниси са нама.

    Тако звуче они који причају о поштењу и лицемјерним подваљивањем показују свој образ.

    Мене интересује више мишљење саше, Борислава и осталих који овдје пишу оштро, али са доста резона.

    „ЗОРА“ ће после избора кренути као покрет-странка,окупљаће све некомпромитоване родољубе, од бораца, до других Удружења и угледних појединаца који ће тражити од власти да уради што је обећала народу на изборима.

  14. Alasu, alasu, vodo mutna.
    Opravdano neučestvovanje na izborima spominješ. A, šta je tebi opravdan neizlzak?
    Manji izlazak firčiju odgovara, pa vidi se ko je uz neprijatelja, ko je kolaboracionista.
    Takvi su opasni u ratu, za pola dinara čuda čine.
    Ti o rodoljublju! Ti! Dobro znaš da tvoji nezrelo zeleni dobro da dobiju procenat, ali pošto radiš po učinku, firči ti plća svaki promil glasova.
    Naravno, otetim parama, i to dobro znaš.
    U više navrata zagovaraš u komentarima da se mladi okanu politike, smo što ne kažeš, daleko vam kuća, idite odavde, mirniji smo vez vas.
    A, stare drtine pokvarene da se bave politikom, mladima daj najjeftiniji alkohol, neka noću skitaju, dan neka prespvaju, da sulučajno ne bi digli glavu, pa nedobog pitali, gdje nam je firči posao.

    Ti i Zora? Pa tvoja zora je naša pomrčina. Ne prljaj Zoru i one koji su pisli za nju, jer oni su imali drugi cilj, oni nisu flertovali sa okupatorom , kao ti.
    Bistro , alasu, ne muti vodu, ne lovi u mutnom, prisjedne takav ulov.

  15. Ribar – ja samo komentarišem; izaći ću na glasanje – nisam izašao od 1996 – od prvih izbora – i nisam za angažman bilo gdje – mislim da sam, koliko o sebi mogu suditi, pomalo asocijalan da bih se bavio politikom…to bi moglo da traje maksimalno dva mjeseca….a mladi treba da se angažuju…Vukanović je u jednom sigurno u pravu; potrebna je smjena generacija…

    Ne znam još ništa o “Zori“ – potražiću…

  16. Isaša, alas kada kaže jedno, misli na drugo, kada kaže zora, misli -gluvo doba noći.
    Da, smjena generacija treba, da se maknu oni kao Marko pavić koji će u kabinet instalirati dekubitivni dušek i toletnu stolicu, dušu nosi u nosu, a misli kako će da uharči od sirotinje još koji dinar.
    Samo zlonamjerni, kao alas, koji ne misle dobro Srpskoj kažu da se mladi odmaknu od politike.
    Plaše se mladosti i njihove snage, koju će kadli tadli morati da pokažu , da rastjeraju gadove.

    Alas je providan ,a mutan kao poplava. Koliko nam je poplava dobronamjerna, toliko je i on.

  17. Никад нисам рекао да народ не иде на изборе, напротив, никад нисам рекао да млади не требају да гласају, напротив.

    Класични извлачење из контекста мог коментара од стране приједора о малој излазности у Лакташима, наравно да народ неће да гласа увијек за исте.

    Рекао сам и стојим сад иза сваке ријечи што се тиче младих, бунт увијек, разна дружења кроз Удружења у којима се налазиш као човјек, увијек родољубље, никад не ићи испод нивоа части.

    Замислите сад неког партијског активисту који нема зубе и врбује средњошколце, или било ког младог интелектуалца обећавајући му посао јер је добар са шефом, колико их је на ту фору преварено?

    Колико су им локални партијски шефови сваком појединачно обећали посао, за сваке изборе преваре стотине и хиљаде дјеце широм Српске, зависи од величине општине.

    Колико су од задњих локалних избора запослиле омладине све општине у Српској заједно, ни хиљаду, а учланили(изварали) преко 70.000 дјеце којим су ували чланску.

    Зар је то будућност наше дјеце кукала нам мајка?

    Наравно да млад човјек треба да гласа због своје будућности, али не треба да губи душу због лопова из врха партије који их користе као тоалет папир.

    Зар треба да буде у партијама у којој су овакви као Приједор, зар да изгубе душу због оваквог несоја и кукавице који не смије да стане иза својих ријечи које напише и потпише своје име, као што то ради Никола Лазаревић.

    Зар није доста по пар хиљада младих у СНСД, СДС,још пар хиљада у свим осталим и то је све.

    Шта то ви нудите лопови тој дјеци да их има 100.000 у партијама са књижицом а никад се запослити неће, напротив и родитеље сте им оставили без посла од рата до данас.

    Е видиш због таквих олоша, лопова и туђих подгузних кретена као што је приједор „ЗОРА“ ће кренути ових дана као реална и авангардна народна прича о ЗЕЛЕНОЈ ЕКОНОМИЈИ И ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ.

    Кренуће као покрет, управо како су то људи препознали у Хрватској кроз „ОРАХ“ и њима у Хрватској је доста партија спасилаца који све уништише задњих 25 година.

    Извињавам се посјетиоцима портала на грубим ријечима.

    П.С. Молим вас да прочитате колумну „ВИШЕ ОД ИГРЕ“ управо због коментара приједора, да видите о каквом човјеку он пише овако подмукло.

    Ако ваља напишите, ако не ваља онда образложите, поштујем.

    Друго, ако има питања и приједлога око „ЗОРЕ“ био би захвалан да о томе размијеним мишљење са 90% овдје паметних људи без обзира којој опцији припадају, или су неутрални, само молим на мојој колумни, јер овдје је ипак ријеч о изборима у Лакташима, што никакве везе нема са темом колумне са ЗОРОМ.

    Поздрав.

  18. Alasu, nadmašio si i onoga kojemu skupljaš promile glasova.
    Ja sam jedini na portalu anoniman?
    Otkuda ti znaš u kojoj sam partiji, i da li sam i u jednoj?
    Da, izaći ću na izbore , nisam ni u jednoj partiji, ali ću dati glasove mladosti.
    I, nije valjda da ne razumiješ ono što napišeš, da napišeš jedno, a misliš na drugo, da napišeš da mladi ne izlaze na izbore, a misliš suprotno, da kažeš Zora, a misliš na pomrčinu.

  19. Никад, значи никад нисам рекао ни написао да млади не изађу на изборе, да не иду у партије дјеца од 19 до бар 30 година осим оне која су рођена политична, или су дјеца оних који су се преко народних леђа обогатила и дјеце политичара, то стоји.

    Једно питање овом лицемјеру и лихвару:
    Шта ћеш рећи ако рецимо“ЗОРА“ идућих дана потпише споразум о сарадњи са савезом за промјене, ако прихвате нашу причу о природним ресурсима и одрживом развоју Српске?

    Шта опет, ако подржимо само оне који бар имају намјеру да нешто истински промјене?

    Шта ако потпишемо са неким ко може утицати на нову владу и пристане на наше услове за које се подразумијева да ће јавно бити објављени, како би их ми и народ држали за ријеч?

    Шта ако само наставимо нашу причу што је једино извјесно, значи оштро, са ставом, са програмом и покренемо оно што је могло бити са трећим блоком покренуто од некомпромитованих људи да није било неразумијевања историјског момента, сујете и………….?

    Политички и морално нам је најпрофитабилније да идемо са нашом неукаљаном причом и нарастемо за пар година до висина које чак и много паметмнији од мене не могу наслутити?

    Да ли ће за четири године остати нешто од ресурса и од праве приче о здравој нацији, одрживом развоју,о запосленом и задовољном сваком становнику Српске,да пјева о таквој слободи мог народа, слободи о којој „ЗОРА“ мора истрајати док не пропадне и задња шанса да се вратимо са овог пута без повратка?

    Једно кајање нам не гине.

    Иначе због оваквих као „приједор“ све више она два „писца“ Рајка Васића и Слободана Васковића разумијем,поштујем став и храброст, ако ништа, бар стоје иза својих ријечи, са свим последицама које их могу у новом времену снаћи.

    Видим и да нема коментара на колумну, толико о неутралности коментатора у задњих пар мјесеци, част изузецима.

    Кад немаш шта напасти онда ћути, то је најбољи знак да је „ЗОРА“ на правом путу.

    Поздрав.

  20. Šta te muči cakani?
    Moj alas i njegova zora izatkana od pomrčine stiće do neslućenih visina!

    Ohohoho, samo pazi alasčino da ne napraviš krila od voska , da ne bude Ikarov let…Ikar je bio mlad, nije čudo da je stremio visinama, ali kad o visinama, još neslućenim , kako kažeš, sanja stara orlušina , o, ….. infantilno…

    „…Uvis,
    uvis ću se dići…“
    Pa zar se nisi digao do…vrha režimske piramide?
    Pazi, klizišta su…

  21. @ex-1978
    Za devet godina svoje vladavine Dodik je stvorio mafijašku organizaciju koja je potpuno ušla u sve pore ovog društva, i koja je u potpunosti izobličila sve institucije ove države. To je postigao na način da je u svim javnim i državnim institucijama zapošljavao isključivo ljude iz SNSD-a nivoa konobara, meseara i sl. Radi se o nesposobnim ljudima koji su se samo zahvaljujući njemu i njegovim poltronima mogli dočepati dobrih pozicija. Na taj način stvorio je glasačku mašinu od cca 150 hiljada ljudi koja redovno izlazi na izbore i uredno glasa za Milu (i njegove) bez obzira šta on radi i čime se bavi. To mu omogućava da opstane godinama na vlasti i bukvalno radi šta hoće (pljačka, laže,…).
    Samu funkciju predsjednika je degradirao na nivo lokalnog šatorskog pjevača, koji ima moć da se postavi iznad zakona i odlučuje o ljudskim sudbinama (slučaj radnika RAOP-a).
    Dakle, ovdje nije riječ o izboru između manjeg i većeg zla nego o tome, treba li ta hobotnica i dalje da postoji, da uništava sve čega se dotakne pri tome ne polažući račune ama baš nikome, ili ovaj narod zaslužuje da ima nezavisno sudstvo, policiju,…da samostalno odlučuje o ljudima koji će ga predstavljati, te da od njih traži izvještaj o onome što su radili (ili nisu radili). Ja sam za to da napokon izvršimo demontažu ove hobotnice i da živimo normalno. Ako ništa drugo ono barem zbog naše djece koja će jednog dana morati otplaćivati silne kredite koje je ova vlast pročerdala uludo.

Оставите одговор