Србија и Република Српска заједно на трећа тржишта

У Београду је јуче одржана заједничка сједница влада Србије и Републике Српске на којој је договорено формирање Координационог тијела за заједнички развој производње и прераду пољопривредних и других производа. „Договорили смо се да формирамо Координационо тело за припрему заједничког развоја производње и прераду пољопривредних и других производа и могућности заједничког изласка на трећа тржишта”, рекао […]

недеља, септембар 21, 2014 / 08:10

У Београду је јуче одржана заједничка сједница влада Србије и Републике Српске на којој је договорено формирање Координационог тијела за заједнички развој производње и прераду пољопривредних и других производа.

„Договорили смо се да формирамо Координационо тело за припрему заједничког развоја производње и прераду пољопривредних и других производа и могућности заједничког изласка на трећа тржишта”, рекао је Вучић после сједнице, на заједничкој конференцији за новинаре с премијерком РС Жељком Цвијановић, пренијела је Бета.

Вучић је рекао да су он и премијерка Републике Српске задовољни спровођењем инфраструктурних пројеката, као што је мост Братунац–Љубовија, али да сматрају да радови на прузи Прибој–Рудо не напредују добро.

Како је пренио Фонет, Вучић је додао да је било разговора о сарадњи у области телекомуникација, па би за неколико мјесеци требало да буде оперативан споразум по којем не би било роминга за грађане пет држава – Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Албаније. Од тога ће користи имати и грађани РС, рекао је Вучић и додао да се разговарало и о питању прекограничног осигурања.

Премијер Вучић је рекао да би ускоро требало да буде укинут роминг у Србији, БиХ, Црној Гори, Албанији и Македонији.

Премијерка Републике Српске задовољна је ефектима заједничке сједнице са Владом Србије, пренио је Танјуг. Српска је, рекла је Цвијановићева, изразила опредјељеност за заједнички пројекат „Подриње”, у који се, како је рекла, уклапају сви предвиђени пројекти, као и изградња моста Братунац–Љубовија, затим пројекат „Средња Дрина”, као и изградња Андрићграда.

Ту је и заједничко ангажовање на функционисању Андрићевог института у Андрићграду, што нам даје могућност заједничких наступа.

„Све започето добија другу динамику, задовољна сам ефектима, посебно сам задовољна што ће у предвидиво вријеме доћи до реализације ових пројеката”, рекла је Цвијановићева.



0 КОМЕНТАРА

  1. Телаук се добро исфрустирао Додиковим сусретом са Путином. Мислим да ће га ово дотући.

    Сад ми је јасно зашто се Карабаја повукао са Фронтала. Ономад човјек најави да ће у току кампање Вучић дати отворену подршку Тадићу.

    Кад оно цврц Милојка!

    У сред кампање Вучић позва комплетну Владу РС на састанак.

  2. “Премијер Вучић је рекао да би ускоро требало да буде укинут роминг у Србији, БиХ, Црној Гори, Албанији и Македонији.“

    Кад је скоро бенд ‘Три Ћоркана’ гостовао на АТВ, Босић је најавио смањење цијене телефонских услуга када он дође на власт. У анализи оне емисије нисам стигао да се осврнем на ово, али ћу то сада урадити.

    Наиме, неколико дана прије те емисије Босић и Тадић су били код Вучића и овај их је вјероватно обавијестио да се приводе крају преговори о укидању роминга у ове четири државе. И у ЕУ се то приводи крају тако да ће за 2-3 године роминг бити укинут у читавој Европи, а Босић, користећи неинформисаност становништва, у недостатку било какве идеје, као своје предизборно обећање најављује да ће он урадити посао који је већ у завршној фази.

  3. Крајем августа у Скопљу је одржан састанак гдје су представници ове четири државе то и усвојили
    http://www.novosti.rs/ вести/насловна/друштво.395.html:506617-Љајић-Укидању-роминга-у-региону

    И онда се појављује Босић да обећа да ће то урадити.

  4. Svaka čast vladama, svaka čast premijerima.
    Po meni je ovo jednako važno koliko i onaj sporazum sa gaspromom o nižoj cijeni gasa, ako ne i važniji sporazum. Jednostavno trebaju nam pare svijeta, a ne samo cirkulacija unutar države, moramo da izvozimo a tržište za hranu imamo.

    Simo nije nikakav problem da kod Vučića odu i Bosić i Tadić i bilo ko imaju pravo, ali dajte malo da se uzbiljimo na ovom frontalu. Dajte da se ne lažemo i da ne očekujemo nevjerovatno, dajte da pričamo realno i upotrebljavamo činjenice. Ko u regionu misli još da Bosić ima kapaciteta da vodi državu, ko još misli da on ima državničke sposobnosti, mislim stvarno neozbiljno je. Ovi pozivi opozicije u Beograd su na nivou „ajte na kafu“, malo proćakulaš vidiš šta on misli i to je to. Još ako je Bosić rekao ovo Vučiću oko smanjenja cijena telefonije mislim da je Vučić kada je Bosić izašao sa sastanka rekao „bože budale“. Bosić ka svaki dan zabije sam sebi makar jednom ali dobro ja i ne očekujem nešto novo od njega pa me to i ne iznenađuje.

Оставите одговор