Рекорд у предизбрном запошљавању, дневно четири нова радника

Са евиденције Бироа за запошљавање општине Угљевик, само у првих осамнаест дана септембра "скинута" су 72 радника, од којих је чак њих 70 добило посао у РиТЕ "Угљевик". Радници, који су жељели да остану анонимни, тврде да је у септембру у РИТЕ Угљевику запослено чак 100 нових радника, од тог броја њих тридесетак није ни […]

субота, септембар 20, 2014 / 10:23

Са евиденције Бироа за запошљавање општине Угљевик, само у првих осамнаест дана септембра "скинута" су 72 радника, од којих је чак њих 70 добило посао у РиТЕ "Угљевик".

Радници, који су жељели да остану анонимни, тврде да је у септембру у РИТЕ Угљевику запослено чак 100 нових радника, од тог броја њих тридесетак није ни било на евиденцији угљевичког бироа за запошљавање.

Тренутно је на евиденцији угљевичког бироа 2.536 пријављених незапослених радника и евидентна је тенденција смањења незапослених, захваљујући предизборној кампањи која је у току.У овој подмајевичкој општини тренутно је запослено 3.512 радника, од чега, практично, двије трећине њих ради у РиТЕ „Угљевик“.

Ова општина, као и све друге у РС, суочава се са проблемом великог броја незапослених високобразованих кадрова и на евиденцији их тренутно има 222. Међу незапосленима највише је трговаца, аутомеханичара и неквалификоване радне снаге.

Неповољну структуру још више погоршава чињеница да је међу незапосленима око 1.300 жена које тешко долазе до посла.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор