ЕУ можда одустане од санкција, све зависи од локалне ситуације у чланицама

ЕУ ће можда одустати од усвајања нових санкција против Русије, изјавио је данас Итар-тасу неименовани европски дипломатски извор. Овај извор рекао је да је састанак Комитета сталних представника заказан за 12.00 часова и да се очекује да ће званичници размотрити нацрт новог пакета санкција ЕУ против Русије, али да ће коначну ријеч имати државе чланице, […]

петак, септембар 5, 2014 / 12:42

ЕУ ће можда одустати од усвајања нових санкција против Русије, изјавио је данас Итар-тасу неименовани европски дипломатски извор.

Овај извор рекао је да је састанак Комитета сталних представника заказан за 12.00 часова и да се очекује да ће званичници размотрити нацрт новог пакета санкција ЕУ против Русије, али да ће коначну ријеч имати државе чланице, "узимајући у обзир развој локалне ситуације".

Истовремено, Интерфакс је пренио да су званичници стигли у Минск, главни град Бјелорусије, на састанак о украјинској кризи.

Представници Украјине, Русије, проруског руководства са истока Украјине и ОЕБС-а, покушаће да постигну договор о прекиду ватре и примјени "фазног мировног плана".

Британски министар спољних послова Филип Хемонд изјавио је да ће Запад наставити процес увођења нових санкција Русији, али да би оне могле бити укинуте ако се усвоји и одржи предложени прекид ватре.

Ројтерс је пренио да су се звуци експлозија граната јутрос чули у предграђу украјинске луке Маријупољ, на обали Азовског мора, као и да су обновљени сукоби украјинских и проруских снага у Доњецку.



Оставите одговор