Кељменди нарко-дилер који је зарадио милионе шверцом дроге из Авганистана

Контроверзни косовски бизнисмен Насер Кељменди један је од великих нарко-дилера који је за деценију зарадио милионе шверцом дроге из Авганистана, преко Турске у Европску унију, пише у оптужници косовског специјаног тужилаштва, из које су изводе објавиле подгоричке "Вијести". Насер Кељменди је оптужен за кријумчарење хероина, екстазија, спида и других врста дроге и у том илегалном […]

среда, септембар 3, 2014 / 13:37

Контроверзни косовски бизнисмен Насер Кељменди један је од великих нарко-дилера који је за деценију зарадио милионе шверцом дроге из Авганистана, преко Турске у Европску унију, пише у оптужници косовског специјаног тужилаштва, из које су изводе објавиле подгоричке "Вијести".

Насер Кељменди је оптужен за кријумчарење хероина, екстазија, спида и других врста дроге и у том илегалном послу је био "успијешан", стоји у оптужници којом се констатује да Кељменди и његови синови посједују вриједну имовину у Босни и Херцеговини, Црној Гори, на Косову.

Највећи дио оптужнице, преносе Вијести, односи се на Кељмендијеве наркооперације, а мањи дио на убиство вође супарничког нарко клана, Рамиза Делића Ћеле, 2007. године.

Дјелове оптужнице подгорички дневник објавио је у сарадњи с Центром за истраживачко новинарство.

Насер Кељменди је ухапшен маја 2013. године на Косову због сумње да је један од главних организатора шверца дроге преко Авганистана, Турске, Албаније и Косова за земље ЕУ.

Збоз тих сумњи Кељменди је у притвору на Косову где чека суђење које би, како се претпоставља, требало да почне октобра.

У оптужници је, између осталог, наведено сведочење једног од сведока који је описан као велики дилер из Београда, а по чијим је ријечима, Кељмендијева "звезда почела да расте" након што је разбијен "Земунски клан" после убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, 2003. године у Београду.

Тај свједок тврди да су Кељмендијеви илегални послови добили нови "вјетар у леђа" послије одвајања Црне Горе од Србије 2006. године, када је он "изненада добио монопол над дрогом и бизнисом с цигаретама".

Свједоци су годинама сарађивали са Кељмендијем у шверцу наркотика.



Оставите одговор