Кремљ о наводној Путиновој изјави: Можемо објавити цијели разговор па ћете сами чути

Кремљ је саопштио да је изјава Владимира Путина да би за две недеље могао да заузме Кијев "извучена из контекста". Москва спремна да објави садржај разговора Путина и Жозеа Мануела Бароза да би се отклонили било какви неспоразуми, написао представник Русије у ЕУ. Јуриј Ушаков, Путинов дипломатски саветник, рекао је да су Путинове речи извучене […]

уторак, септембар 2, 2014 / 21:48

Кремљ је саопштио да је изјава Владимира Путина да би за две недеље могао да заузме Кијев "извучена из контекста".

Москва спремна да објави садржај разговора Путина и Жозеа Мануела Бароза да би се отклонили било какви неспоразуми, написао представник Русије у ЕУ.

Јуриј Ушаков, Путинов дипломатски саветник, рекао је да су Путинове речи извучене из контекста чиме су, како је истакао, добиле потпуно другачије значење, преноси Итартас.
Ушаков је напоменуо и да објављивање Путинових речи није у складу са дипломатском праксом.

Путинова администрација је саопштила да је Москва спремна да објави транскрипт и аудио-снимак недавног телефонског разговора између Путина и одлазећег председника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза.

"Званични Кремљ је спреман да објави садржај тог разговора да би отклонио било какве неспоразуме о ономе шта је рекао руски председник", написао је стални представник Русије при Европској унији Владимир Чижов у писму упућеном Барозу, јавља Танјуг.

Италијански медији су објавили изјаву Бароза, у којој наводи да је Путин рекао да би "могао да заузме Кијев за две недеље".

"Када бих стварно планирао инвазију на Украјину, биле би ми довољне две недеље да освојим Кијев", наводно је рекао је руски председник Жозеу Мануелу Барозу.

Владимир Путин је у телефонском разговору истакао да не планира оружану акцију на истоку Украјине. Он је, међутим, додао да су руске снаге "спремне да се супротставе агресији".



Оставите одговор