Дјeвојчици из Српца потребна помоћ

Дјевојчици Јелени Љубојевић из Српца којој је установљена акутна мијелоидна леукемија прије десетак дана неопходна је крв због чега се моле сви даваоци са крвном групом 0+ и 0- да се јаве њеном оцу Зорану на број телефона 065 781 767. Она се тренутно налази на Одјељењу за хематоонкологију и имунологију Клинике за дјечије болести […]

субота, август 23, 2014 / 11:07

Дјевојчици Јелени Љубојевић из Српца којој је установљена акутна мијелоидна леукемија прије десетак дана неопходна је крв због чега се моле сви даваоци са крвном групом 0+ и 0- да се јаве њеном оцу Зорану на број телефона 065 781 767.

Она се тренутно налази на Одјељењу за хематоонкологију и имунологију Клинике за дјечије болести у Бањалуци.

Тешко стање у којем се налази ова десетогодишња дјевојчица дирнуло је многе Српчане али и људе ван територије наше општине, па не сумњамо да ће се јавити бројни хуманисти са жељом да помогну.

Јелени је установљена леукемија прошлог понедјељка када је отишла код љекара на рутински преглед. Тада јој је дијагностификована упала грла, због чега ју је породични љекар Мирко Стојић упутио на додатне контроле у Бањалуку. Ту је уочен висок ниво леукоцита у крви и већ тада се посумњало да се ради о тешкој болести.

Налази су убрзо поновљени и тада је потврђено да се ради о опакој болести која захтјева дуготрајно лијечење и она је тренутно подвргнута хемотерапији.

“Било нам је јако тешко кад смо сазнали дијагнозу. То је наше најмлађе дијете и наша мезимица. Свијет нам се окренуо и све то тешко подносимо али морамо остати храбри због ње. Моја супруга је цијело вријеме уз њу на Клиници и готово да се не одвајају”, каже отац Зоран.

Дуготрајно лијечење захтјева и велике трошкове па је само за ових десетак дана Зоран потрошио око 5 хиљада марака на лијекове и терапије који су били пријеко потребни. Неке од њих морао је набављати чак из Њемачке због проблема са Јелениним бубрезима.

Према његовим ријечима, Јелена ће бити подвргнута интензивном клиничком лијечењу најмање 6 до 7 мјесеци а уколико се терапија буде добро одвијала, њено стање ће бити непрестано праћено наредних 5 година и у том периоду ће такође бити подвргнута медицинском третману.

Велики дио трошкова лијечења ће сносити Фонд здравственог осигурања РС али се и поред тога морају издвојити огромна финансијска средства, јер уколико дође до погоршања стања мораће се набавити одређени лијекови који се неће моћи финансијски покрити преко Фонда.

Због тога се замољавају сва предузећа, компаније, организације и појединци и сви људи великог срца да у складу са својим могућностима издвоје средства како би помогли Јеленино лијечење и поново вратили осмијех на њено лице. Она је прије ове опаке болести била активан члан Фолклорног друштва “Бели анђео” у Српцу а у школи је сви знају као примјерног и доброг ђака и њени другари једва чекају да је у скорије вријеме поново виде у школским клупама.

Број текућег рачуна за уплате у Републици Српској и Федерацији БиХ отворен је на број: 5687035000234478.

Уплате из иностранства се могу извршити преко Wестерн Униона на име: Зоран Љубојевић, 29. новембра ББ, Србац.

Отворен је и девизни рачун за уплате на име Зоран (Милош) Љубојевић, 29. новембра ББ, Србац, Република Српска.

Број девизног рачуна је БА395687035411700427 а коресподентне банке су следеће:

Аустрија: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Њемачка: COMMERZBANK AG, S.W.I.F.T. : COBADEFF
Литванија: SIAULIU BANKAS AB, S.W.I.F.T. : CBSBLT26
Словенија: BANKA KOPER DD, S.W.I.F.T. : BAKOSI2X
ABANKA VIPA DD LJUBLJANA, S.X.I.F.T. : ABANSI 2X
Србија: VOJVOĐANSKA BANKA A.D., S.W.I.F.T. : VBUBRS22
KOMERCIJALNA BANKA AD, S.W.I.F.T. :KOBBRSBG
Хрватска: ZAGREBAČKA BANKA AD, S.W.I.F.T. : ZABAHR2X
Италија: UNICREDITO ITALIANO SPA, S.W.I.F.T. : UNCRITMM

Русија: ZAO UNICREDIT BANK, S.W.I.F.T. : IMBKRUMM
Аустралија: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Канада: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Швајцарска: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Данска: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Велика Британија: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Норвешка: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW
Шведска: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор