Предизборно вријеме: Огољеност је огољена

Предизборно вријеме на политичкој сцени Српске и Ефбиха је и једино. Пише: Младен Благојевић Једино тада је све на нивоу у тих пар кампањских мјесеци, када партије и њихове високе личности оштре зубе једни на друге, а јавност све то зна већ годинама, па и она каткад упркос свом том знању, дрекне са времена на […]

субота, август 23, 2014 / 10:32

Предизборно вријеме на политичкој сцени Српске и Ефбиха је и једино.

Пише: Младен Благојевић

Једино тада је све на нивоу у тих пар кампањских мјесеци, када партије и њихове високе личности оштре зубе једни на друге, а јавност све то зна већ годинама, па и она каткад упркос свом том знању, дрекне са времена на вријеме живио говорник?!

Политиканство у времену када нису близу избори је мирно, и сви на врху преживају оно што су зграбили чекајући нову кампању, јер морају поново да узму плијен да би преживали. Тако да у БиХ имамо само један слој друштва, остали иако их има више су потребан фактор само за тај један једини дан у четири године, за гласање?!

Изгледа да су у том брисаном простору технике узнапредовале или се може рећи назадовале. Изгледа да више није потребно да се направи неки пут, да се кофол отвори нека фабрика, обећа нешто, не, постало је довољно само да се препуцавање одиграва преко медија.

Вјероватно ће временом како се буде дешавала еволуција босанскохерцеговачког друштва, бити довољно да се само обзнани тај судбоносни дан гласања. А какво је то препуцавање? Па ето такво да ОНИ морају да кажу све што им лежи на души током мирног периода. Па када се све те кривице свале и на једне и на друге, добије се закључак да су сви криви?! Јер ако је та иста „елита“ толико година и доле и горе, значи да су сви криви. Живио говорник оштроумна маса им узвикује!

А ако нека недаћа у том периоду задеси друштво, непогода нека, е то је њима тек премија. Тада они који су тренутно горе прво отворе карту наше нам земље, па погледају која страна је главна у ком дјелу државе. Онда кажу, е овима мало помоћи, овима највише, у а ко су ови, е њима што мање. Тако да унутар БиХ имамо још ситних малих државица које воде различити главаши. Живио говорник, маса опет њима узвикује са страшћу!

Дакле у том периоду када вријеме стане, ови на врху су врели, а јавност хладна, осим понекад када завиче живио говорник!

Народ би морао захтијевати да се предизборне кампање подигну на један већи ниво. Да се мало више обећава, да има више варница, па драги моји нешто су предизборне активности скроз офалиле, може то боље.

Живио говорник!



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор